Crnogorci zbog plaćenika "kavčana" u Zadru: Evo šta je ubica sa Paga pričao o ubistvu Minje Šakovića

11.10.2023

13:39

0

Plaćenika "kavačkog" klana saslušao crnogorski tužilac

Crnogorci zbog plaćenika "kavčana" u Zadru: Evo šta je ubica sa Paga pričao o ubistvu Minje Šakovića
Duško Tanasković - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN 24sedam

Crnogorski istražitelji saslušali su u Hrvatskoj Duška Tanaskovića iz Kragujevca, optuženog za ubistvo "škaljarca" Milića-Minje Šakovića u Budvi 17. juna 2022. godine, branio se ćutanjem.

Ta informacija potvrđena je Portalu RTCG u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Više tužilaštvo je 20. jula zvanično optužilo Tanaskovića i Beograđanina Luku Pilčevića za ubistvo Šakovića.Tanasković i Pilčević se terete da su likvidirali Šakovića ispred zidina Starog grada.

Pilčević je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica, a od Hrvatske je traženo izručenje Tanaskovića. Ali, do izručenja Tanskovića neće doći jer mu se u Zadru sudi zbog ubistva "škaljarca" Gorana Vlaovića iz Herceg Novog.

- Više državno tužilaštvo u Podgorici, u predmetu koji je formiran protiv L.P. zbog teškog ubistva i D.T. zbog teškog ubistva u pomaganju, a na štetu M.Š. dana 20. jula 2023. podiglo je optužnicu protiv navedenih osoba. Odlukom nadležnog pravosudnog organa Hrvatske odloženo je izručenje D.T. do završetka krivičnog postupka pred hrvatskim pravosuđem - odgovorili su portalu RTCG iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Veće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je prošle godine optužnicu protiv Tanaskovića, koji se tereti da je na Pagu, ispred noćnog kluba na plaži Katarelac ubio državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića (39). Ubistvo se dovodi u vezu sa sukobom “kavačkog” i “škaljarskog” klana iz Crne Gore. Likvidacija se dogodila 25. avgusta 2022. godine.

Za ovo ubistvo, Kragujevčanin je trebalo da dobije 50.000 evra. Suđenje protiv njega je trenutno u prekidu jer su njegovi advokati tražili da se preispitao odlika po kojoj je hrvatska policija prisluškivala Tanaskovićevu zatvorsku ćeliju.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTCG/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike