Novi detalji ubistva Šakovića: Pratili ga više od tri nedelje, pa ga brutalno likvidirali u centru Budve!

03.09.2022

09:14

0

Za Lukom P. od ranije na snazi međunarodna poternica, zbog izvršenja krivičnih dela na teritorijama drugih država

Novi detalji ubistva Šakovića: Pratili ga više od tri nedelje, pa ga brutalno likvidirali u centru Budve!
Milić Šaković, Luka Pilčević i Duško Tanasković/Ilustracija - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN/Facebook/ umrli.me/Pixabay

Ubica Milića Minje Šakovića i njegov pomagač u Crnu Goru došli su dvadesetak dana pre nego su ga 17. juna likvidirali na terasi budvanskog kafića Korkovado.

Istražitelji su do sada utvrdili da osumnjičeni za tu likvidaciju ne mogu da se dovedu u direktnu vezu sa sada pokojnim Šakovićem, što, kako su rekli, ukazuje da su ih angažovali pripadnici kriminalne organizacije suprotstavljene škaljarskom klanu, pišu Vijesti.

Kragujevčanin Duško Tanasković je 25. maja prešao granicu Crne Gore, a četiri dana kasnije u Budvi iznajmio stan iz kog je visokopozicioniranog člana škaljarskog klana nadzirao skupa sa Lukom P. (22).

Printscreen/YouTube/Vijesti online/Profimedia
 

Istražitelji nisu utvrdili kada je i kuda tačno osumnjičeni za ubistvo, Luka P., prešao granicu.

Tog dvadesetdvogodišnjeg Beograđanina sumnjiče da je ispalio hice u Podgoričanina, a Tanaskovića da mu je u tome pomogao - stvaranjem uslova za izvršenje krivičnog dela.

- Tanasković je 29. maja, koristeći falsifikovana dokumenta, u Budvi iznajmio stan i platio ga do 15. jula. Takođe, on je kupio hranu za sebe i Luku P., kao i električni trotinet koji su koristili dok su pripremali likvidaciju. Prema dokazima prikupljenim u ovoj fazi istrage, nadzorne kamere s više objekata snimile su ga 10. i 11. juna u Budvi - rekao je sagovornik uključen u istragu.

Ovo je momak sa Karaburme koji je osumnjičen da je ubio jednog od vođa "škaljaraca": Luka u bekstvu već dva meseca zbog likvidacije u Budvi

Rukovodilac Stanice kriminalističke policije CB Budva Vesko Nedović objasnio je da to što nije evidentirano kako je Luka ušao u Crnu Goru može da znači da je ušao ilegalno ili da je koristio falsifikovana dokumenta.

Printscreen/Facebook
 

Viša tužiteljka Ana Radović objasnila je da se Luki P. na teret stavljaju krivično delo teško ubistvo u sticaju s krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a Tanaskoviću teško ubistvo putem pomaganja.

Tanasković je uhapšen nedavno u Hrvatskoj, zbog sumnje da je ubio škaljarca Gorana Vlaovića, a navodni egzekutor Šakovića je u bekstvu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike