Priznao da je ubio "škaljarca" Gorana Vlaovića na Pagu, a Crna Gora ga traži za ubistvo Minje Šakovića: Srbin optužen u Hrvatskoj

05.02.2023

21:30

0

Autor: Mi. S.

Dušku Tanaskoviću trebalo bi da se sudi u Zadru za ubistvo Gorana Vlaovića na ostrvu Pag

Priznao da je ubio "škaljarca" Gorana Vlaovića na Pagu, a  Crna Gora ga traži za ubistvo Minje Šakovića: Srbin optužen u Hrvatskoj
Duško Tanasković - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN 24sedam

Hrvatsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije Duška Tanaskovića koji se sumnjiči za ubistvo crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića na Pagu u avgustu prošle godine. Vlaović je važio za visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana" i jednog od najbližih saradnika Jovana Vukotića, vođe "škaljaraca", koji je ubijen samo dve nedelje posle njega u Istanbulu u Turskoj.

Tanaskoviću će se, po svemu sudeći, suditi u Zadru, iako je Crna Gora tražila njegovo izručenje. Crna Gora ga potražuje zbog učešća u ubistvu Milića Minje Šakovića u junu prošle godine u Budvi, prenosi Portal RTCG.

Tokom ispitivanja u Hrvatskoj, kako su preneli hrvatski mediji, Tanasković nije otkrio motiv ubistva, ali se likvidacija se dovodila u vezu sa krvavim ratom između "škaljarskog" i "kavačkog" klana. Optužnica je podignuta samo protiv Tanaskovića i ako bude potvrđena, njemu će se suditi u Zadru.

Optužnicom se Tanasković tereti da je na ostrvu Pagu u Hrvatskoj ispred jednog noćnog kluba ubio "škaljarca" Gorana Vlaovića. Kako prenose hrvatski mediji, Tanasković je priznao krivicu, a jedan od dokaza protiv njega je i snimak sa nadzorne kamere.

Crna Gora, zbog učešća u ubistvu Milića Šakovića u Budvi, potražuje i Beograđanina Luku Pilčevića. Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna, nešto pre ponoći. U Šakovića je tom prilikom pucao muškarac koji je potom pobegao.

Crnogorska policija je saopštila ranije da je ubistvo Šakovića nastavak sukoba kotorskih klanova. Iz crnogorskog tužilaštva ranije je saopšteno da je Luka Pilčević iz Beograda osumnjičen za ubistvo Milića Minje Šakovića, a Kragujevčanin Duško Tanasković da mu je u zločinu pomogao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike