Smrt uživo: Ubice ne prezaju ni od kamera! Snimci surovih likvidacija zaraćenih klanova lede krv u žilama (VIDEO)

03.09.2022

19:00

0

Brojna ubistva u bespoštednom ratu klanova snimile sigurnosne kamere

Smrt uživo: Ubice ne prezaju ni od kamera! Snimci surovih likvidacija zaraćenih klanova lede krv u žilama (VIDEO)
škaljarci kavčani (3) - Copyright 24sedam

Sve donedavno, da bi nakon neke mafijaške likvidacije mogli napisati dobar tekst, novinari su morali imati pouzdan izvor da im kaže bar neku informaciju sa lica mesta – kako je žrtva ubijena, sa koliko hitaca i slično, a danas je za priču dovoljno da se pogledaju dostupni snimci bezbednosnih kamera i da se do najsitnijih detalja opišu likvidacije među zaraćenim kriminalnim klanovima, pre svega “škaljarskim” i “kavačkim”.

Poslednje u nizu brutalnih ubistava dogodilo se pre nepunih deset dana, na hrvatskom ostrvu Pag, kada je likvidiran visokopozicionirani pripadnik “škaljarskog klana” Goran Vlaović (37) iz Herceg Novog.

On je ubijen rano ujutro, 25. avgusta, nakon što je sa devojkom, bivšom misicom Draganom Banić, napustio noćni bar. Ubistvo su zabeležile bezbednosne kamere, na kojima se vidi da mu je ubica prišao s leđa i, držeći pištolj u levoj ruci, iz neposredne blizine ispalio metak Vlaoviću u vrat.

Takođe je snimljen i trenutak kada se ubica nakratko vraća do pokošenog tela žrtve da vidi da li je odradio posao do kraja. Nakon 10 minuta, zadarska policija je uhapsila osumnjičenog, Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca, koji je samo dva meseca ranije pomagao ubici, osumnjičenom Luki Pilčeviću (22) iz Beograda, da ispod zidina Starog grada u Budvi saspe šest metaka u “škaljarca” Milića Minju Šakovića (35).

S druge strane, jedno od najspektakularnijih ubistava u kome je žrtva bio pripadnik “kavačkog klana”, što su takođe zabeležile sigurnosne kamere, jeste likvidacija Kotoranina Davorina Baltića 1. januara 2018. godine.

On je brutalno izrešetan pri ulasku u podzemnu garažu, u Ulici internacionalnih brigadana broj 50 na Vračaru.

24sedam/Ljiljana Keković
Izrešetani davorin Baltić sahranjen je na groblju u naselju Dobrota u Kotoru

Na Baltića su ubice u belom, koje su ga okružile, iz automatske puške i pištolja, ispalile oko 60 metaka. Sa njim u automobilu bila je i policajka stanice Vračar, koja je ostala nepovređena, ali se kasnije našla na optuženičkoj klupi jer kumov pištolj bacila u kontejner.

Pre nego što je ušao u garažu, tog 1. januara 2018. godine, Baltić se sreo sa policajkom PS Vračar Marijom Nikolić, inače kumom svoje supruge Branke, koja je trebalo te večeri da dođe u njegov dom i porodici čestita Novu godinu.

 

 

Ona je sela u njegov auto na mesto suvozača i u momentu kad je svojim "golfom 7" ulazio u garažu, dvojica napadača, od glave do pete obučena u belo, pucala su na Baltića. 

Napadači su pobegli automobilom, a nekoliko sati kasnije, njihova "tojota", bez registarskih oznaka, nađena je zapaljena u Ulici braće Srnić kod broja 53.

. Na snimku "Kavački klan", koji je objavljen ranije, predstavljen je kao jedan od najbližih saradnika vođe klana Radoja Zvicera.

Još jedno brutalno ubistvo koje su snimile ulične kamere, jeste likvidacija Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u centru Beograda, 30. januara 2017. godine, za koje je bio osumnjičen, a potom volšebno oslobođen Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja.

Printscreen/YouTube/Rudar7/Pink
Vlasitmir Milošević ubijen na šinama

Sedam dana nakon ovog ubistva policija je kao neposrednog izvršioca uhapsila Veljka Belivuka, a kao pomagača Marka Miljkovića, koji je bio Miloševiću kum.

Njih dvojica su u pritvoru proveli duže od godinu dana, a uprkos naizgled čvrstim dokazima, Belivuk se izvukao za ubistvo Miloševića spletom pogodnih okolnosti, pre svega konstatacijom na sudu da su ključni, DNK tragovi sa mesta zločina, u međuvremenu kontaminirani, a snimci sigurnosnih kamera postajali su beskorisni. Nijedan od veštaka nije mogao da utvrdi identitet ubice, ali ni visinu, težinu, pa čak ni kog je pola!

Tek nakon što je početkom 2021. godine uhapšen Belivukvog monstruozni klan, kome se sada sudi za najmanje sedam ubistava, u javnosti se pojavio snimak brutalne likvidacije Miloševića.

24sedam/Katarina Mihajlović E-stock Printscreen pink Youtube/Rudar 7
Volšebno uništeni dokazi protiv Belivuka i Miljkovića

Ubica je ušao u ulaz zgrade u kojoj je Milošević stanovao i tu ga je čekao. Kada se Milošević pojavio na vratima, na njega je ispalio deset hitaca iz “škorpiona” s prigušivačem, od čega ga je sedam pogodilo u telo i jedan ispod brade. Uprkos tome, ranjen je počeo da trči i pobegao preko ulice, ali je usled krvarenja pao na tramvajske šine. Ubica mu je prišao i ispalio još šest metaka u glavu.

Kada se uverio da je Milošević mrtav, ubica je pobegao ka susednoj ulici gde ga je čekao automobil za bekstvo, tamnozelena "mazda". Nekoliko dana kasnije u beogradskom naselju Karaburma nađen je zapaljeni automobil za koji se verovalo da je vozilo koje je odvezlo ubicu.

Plaćeni ubica Čaba Der osuđen je na 40 godina robije zbog ubistva Beograđanina Nebojše Markovića na Banovom Brdu 2019. godine.

Ubistvo na Banovom Brdu u Beogradu Printscreen/YouTube
Kamere snimile trenutak kada Čaba der sa osmehom na licu puca u Markovića

Der je Markovića ubio ispred njegove kuće na Banovom Brdu i to u trenutku dok je pakovao dečja kolica u gepek automobila. Plaćeni ubica je dobio nadimak "nasmejani ubica" jer je Markoviću prišao sa širokim osmehom, a onda podigao pištolj i izrešetao ga.

Za Markovića se tvrdilo da je ubijen greškom, da je kolateralna šteta, jer je metak bio namenjen njegovom zetu, „Pink panteru“ Aleksandru Šarcu.

Nekoliko meseci kasnije, Šarac je izrešetan na parkingu u Tržnom centru “Ušće” u Beogradu.

Pokojni Šarac se dovodio u vezu sa “škaljarskim klanom”, odnosno da im je obezbeđivao logističku podršku prilikom likvidacija. On je tri puta bio meta napada.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike