Jezivi detalji zločina armije Radoja Zvicera: Ovako su Velja Nevolja i "kavčani" mučili i ubili trojicu "škaljaraca"

23.09.2023

11:10

0

Autor: 24sedam

Optužnica protiv Radoja Zvicera i Veljka Belivuka otkriva monstruozne detalje zločina

Jezivi detalji zločina armije Radoja Zvicera: Ovako su Velja Nevolja i "kavčani" mučili i ubili trojicu "škaljaraca"
Copyright MUP

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je juče optužnicu protiv 31 "kavčanina" na čelu sa Radojem Zvicerom. Na optužnici je i beogradska grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Oni se terete za ubistvo tri osobe krajem 2020. godine.

"Kavčane" terete da su u kuću Ratka Živkovića u Spužu na prevaru doveli Barane Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Printscreen/Facebook/Aleksandar V.
Veljko Belivuk

Prema spisima SDT-a, Hodžića i Spahića su odmah likvidirali, a onda gotovo u potpunosti demolirali kuću. Potom su zidove gletovali, krečili, ali i menjali pločice, parket, vrata, nameštaj... Sve da bi prikrili tragove zločina, navode crnogorski mediji.

Namamljeni u Spuž

Hodžić je bio pripadnik škaljarskog klana, a njegov zet Spahić nije imao krivični dosije.

Tužilac navodi da su njih dvojicu likvidirali Belivuk, Miljković i Janković, u čemu im je pomogao Živković, jer im je obezbedio kuću.

- Nakon toga pozvao je telefonom Hodžića koji je određen da bude ubijen. Koristeći prethodno stečeno poverenje, tražio je oštećenima da se vide u kući koju je koristio u naselju Spuž. Za to vrijeme su osumnjičeni Belivuk, Miljković i Janković nelegalnim putem, mimo graničnih prelaza, ušli u Crnu Goru. Tako je 14. oktobra 2020. godine, oko 15 časova, po dolasku oštećenih u kuću Ratka Živkovića osumnjičeni Belivuk odmah ubio Hodžića kome je pucao u glavu - navode iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Lista optuženih

Osim šefa "kavčana" Radoja Zvicera, i njegovi beogradskih kompanjona Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženi su i Milan Vujotić, Slobodan Kašćelan, Ratko Živković, Nebojša Janković, Radoje Živković, Dragan Knežević, Milan Vujotić, Slobodan Kašćelan, Stefan Kraljević, Davor Perović, Nenad Kaluđerović, Darko Prelević, Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Miloš Radonjić, Vladimir Vučković, Mersudin Čolaković, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević, Bojan Bešović, Borko Bešović, Petar Đurović, Zoran Kažić, Krsto Maroš, Radovan Mujović....


Dalje se objašnjava da su Miljković i Janković istovremeno skočili na Spahića i vezali ga, kao i Mila Radulovića, zvanog Kapetan, koji je takođe bio tu.

- Istog dana Spasić je ubijen. Radulovića je drugi, zasad nepoznati pripadnici kriminalne organizacije, odveli su na drugu lokaciju - stoji u tekstu SDT-a.

"Brate, nema šta da se pravdamo"

U optužnici piše da je Belivuk potom glasovnom porukom, kriptovanim mobilnim telefonom, obavestio druge pripadnike klana o načinu izvršenja zločina:

- Brate, Zemo i Hell i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvato svog. Meni je zapao "Kasap", "Kratos" je hvato "Zeta", ‘Hell’ je hvato M. To što je "Kasap" imao utoku i potegnuo, brate to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi, to nikako brate. Ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne, odmah se puca. Brate to nema šta tu da se pravdamo.

U srpskoj optužnici protiv Belivukove grupe navodi se da je Miljković u kriptovanim telefonima bio označen kao “Kratos”, a Janković kao “Hell”... Spahić je bio Hodžićev zet.

Iz crnogorskog tužilaštva navode da su nakon teškog ubistva nepoznati pripadnici kriminalne organizacije uklonili tragove izvršenih krivičnih dela...

Menjali podove, krečili...

- Tela Hadžića i Spahića zakopali su na nepoznatoj lokaciji, a istovremeno iz kuće uklonili tragove krvi oštećenih tako što su prali zidove unutrašnjosti kuće i menjali podove.
Kapetana su prevezli na drugu lokaciju, gde su ga nakon dužeg mučenja ubili, a njegovo telo spalili na padinama Lovćena.

Specijalni tužioci sumnjiče Beograđane Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića i crnogorskog državljanina Ratka Živkovića da su 14. oktobra 2020. oteli Radulovića u blizini Spuža.

- Obmanom, pretnjom i silom... i prema njemu postupali na svirep način u cilju da mu iznude novac i drugu imovinsku korist.

Piše i da su Velja Nevolja i njegov deo klana, sledeći kriminalni plan, Radulovića u večernjim satima prebacili u stambeni objekat na teritoriji Kotora, gde su ga držali sve do dana kada je likvidiran.

Ćukur i gume za lomaču

Za to vreme, prema njemu su, navodi se, primenjivali prinudu, u nameri da mu iznude novac i da im da informacije ko su pripadnici suprotstavljenog klana, gde su im “štekovi” sa oružjem i gde je droga kojom trguju.

Pojašnjavaju da im je Radulović, pod pretnjom, odavao informacije o "škaljarcima" i omogućavao im da preko njegovog kriptovanog mobilnog telefona i aplikacije "Skaj" šalju poruke u njegovo ime, kako bi namamili ostale na unapred pripremljene lokacije gde bi ih lišili života.

Tužioci navode da je Novljanin Vladimir Vučković u decembru 2020. godine, na Lovćen odneo automobilske gume i ćumur, pa zajedno sa Milošem Radonjićem pripremio lomaču na kojoj su nakon likvidacije spalili Kapetana

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike