Crnogorci optužili Zvicera, Belivuka i Miljkovića: Na listi 31 "kavčanin" i tri ubistva

22.09.2023

11:07

0

Autor: 24sedam

Na listi 31 osoba i tri zločina koja su počinili

Crnogorci optužili Zvicera, Belivuka i Miljkovića: Na listi 31 "kavčanin" i tri ubistva
Copyright E-stock Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podnelo je podgoričkom Višem sudu optužnicu protiv 31 osobe za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, a među optuženima su navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zviceri i srpski državljani Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Oni se terete za ubistva Mila "Kapetana" Radulovića, Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Kako je saopštio specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić na optužnici, koja je podneta danas su: R.Z. V.B, M.M, N.J, R.Ž, R.Ž, D.K, M.V, S.K, S.K, D.P, N.K, D.P, B.G, D.G, M.R, P.Đ, V.V, N.P, R.G, M.Č, M.K, A.P, N.C, R.M, Z.K, A.D, A.J, M.K, B.B. i B.B. Oni se terete za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Na listi su R.Z, M.V, D.K, R.Ž, V.B, M.M, N.J, R.Ž, S.K, S.K, N.K, D.P, B.G, D.G, D.P, N.P, M.R, V.V, M.K, A.P, N.S, R.M, Z.K, M.K, A.D. i A.Lj. i terete se i za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

N.S. se tereti i za dva krivična dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, D.P. i B.B. i za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Protiv M.K, Z.K. i A.D. optužnica je podignuta i za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a protiv M.Č. i za produženo krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić precizira da su sva krivična koja se optuženima stavljena na teret počinjena tokom 2020. godine.

- U optužnici je predloženo da se okrivljenima D.P, B.G, D.G, R.G, M.Č. i B.B. produži pritvor, a da se okrivljenima R.Z, M.V, R.Ž, V.B, M.M, N.J, R.Ž, D.K, N.S, N.K, S.K, D.P, M.R, M.K, A.P, A.Lj, M.K. i A.D, koji su u bekstvu i za kojima su raspisane međunarodne poternice, sudi u odsustvu, dok su ostali okrivljeni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u pritvoru ili zatvoru, u drugim krivičnim predmetima - saopštio je Radonjić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike