Slovaci ušli u trag Radoju Zviceru: Provaljene firme na ženu, tasta i snaju, kao i štek u Južnoj Americi

02.08.2023

16:58

0

Autor: 24sedam

Nekoliko kompanija je, preko povezanih lica, vođa "kavčana" osnovao u Slovačkoj, a krije se u Latinskoj Americi

Slovaci ušli u trag Radoju Zviceru: Provaljene firme na ženu, tasta i snaju, kao i štek u Južnoj Americi
Radoje Zvicer - Copyright Profimedia/Pixabay

Osumnjičenog vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera verovatno kriju njegovi poslovni partneri u Južnom Americi, objavio je slovački portal aktuality.sk.

Oni su objavili opširan tekst o poslovanju Zvicerove porodice u Slovačkoj, uz napomenu da je i njegov pokojni kum Marko Vuković bio među osnivačima jedne od firmi u toj zemlji. Inače, Vuković je ubijen u januaru 2020. godine u Beogradu.

Misteriozna "Nitra Projekt Grupa"

Kako se navodi u tekstu slovačkog medija, sedam dana pre ubistva, Vuković je zajedno sa drugim ljudima sa Balkana u Slovačkoj osnovao kompaniju "Nitra Projekt Grup".

Navodi se da je, prema zvaničnim podacima iz registra, balkanska mafija poslovala u više gradova u Slovačkoj.

Ukazano je da je rat dve brutalne narko-bande sa Balkana - "kavčana" i "škaljaraca", odveo njihove vodeće predstavnike sve do Slovačke.

Slovački portal je o firmama Radoja Zvicera u Slovačkoj izveštavao i pre dve godine, jer je on 2020. godine u toj zemlji osnovano nekoliko preduzeća, sa povezanim licima.

Ubistvo kuma kapetana

- Vremenom se pojavilo više informacija o aktivnostima brutalnog "kavačkog" narko-klana u Slovačkoj. Srpska policija istražila je jedno od ubistava u okviru rata narko mafije, koje se dogodilo 17. januara 2020. godine ispred osnovne škole u ​​Beogradu - piše slovački portal uz podsećanje da se radi o ubistvu Vukovića.

Kobnog dana, kako se navodi, Vuković, bivši kotorski pomorski kapetan, parkirao je svoj luksuzni terenac ispred jedne od škola u mirnom predgrađu Beograda. Tu je sačekao da deca završe sa časovima i uđu u kola. Iznenada se iza žbunja pojavio maskirani napadač, prišao automobilu i pucao u glavu Vukoviću, koji je sjedio za volanom, navodi se u članku.

Ističe se da je Vuković bio povezan sa Zvicerom.

- Radoje Zvicer je u bekstvu poslednje tri godine, krijući se od policije u različitim krajevima sveta. On je među najtraženijim kriminalcima na Balkanu - piše u članku.

Supruga, snaja, tast

Porodica Zvicer je, kako se tvrdi, osnovala kompanije u Slovačkoj.

- Upravo je Zvicerova uža porodica osnovala nekoliko firmi u Slovačkoj, istovremeno sa pokojnim Vukovićem, kojeg srpski mediji nazivaju Zvicerovim kumom. Maja Zvicer, supruga brata Radoja Zvicera - Gorana Zvicera, prva se upisala u privredni registar januara 2020. godine - navodi slovački portal.

MUP
Bračni par Zvider: Tamara i Radoje

 

Maja Zvicer je vlasnica kompanije CGMN, čije je sedište u iznajmljenim prostorijama u selu Brekov kod Humena.

Viktor Mochnač, preduzetnik koji se godinama bavi pružanjem konsultantskih i ekonomskih usluga, generalni je direktor njene kompanije.

- Maja je bila ovde jednom ili dva puta radi obrade dokumenata. Korona kriza je uticala i ograničila poslovanje kompanije. Više od godinu dana me uopšte nije zvala - opisao je Mochnač pre izvesnog vremena aktivnosti Maje Zvicerove u Slovačkoj.

Partneri i jataci

Navedeno je da su u Slovačkoj bili poslovno aktivni i Radojeva žena Tamara Zvicer, njen otac Nebojša Saferović i Mitra Ćaćić.

Slovački portal ističe da je za ubistvo Vukovića u Beogradu optuživan Petar Jovanović iz Srbije, koji je učestvovao u napadu na Radoja Zvicera u Kijevu 2020. godine.

- Radoje Zvicer je trenutno jedan od najtraženijih kriminalaca na Balkanu. Međunarodnu poternicu za njim je raspisala Srbija, a kasnije i njegova matična Crna Gora. Opasnog Crnogorca traži Interpol, i u bekstvu je od februara 2021. godine. Verovatno ga kriju njegovi poslovni partneri u Južnoj Americi - navedeno je u članku portala.

FacebookYouTube OneTV /Mup
Brza osveta u Atini gde su ubijeni Dedović i Stamatović

Istaknuto je da je između ubistva Vukovića u Beogradu u januaru 2020. godine i neuspelog pokušaja atentata na Zvicera u Kijevu u maju 2020. godine njihov "kavački klan" preduzeo munjevitu odmazdu.

- U Grčkoj su 19. januara 2020. godine, dakle samo dva dana nakon Vukovićevog ubistva, svirepo ubili dvojicu važnih predstavnika konkurentske narko-grupe - Igora Dedovića i Stevana Stamatovića. Ovo se dogodilo pred njihovom decom i suprugama tokom večere u luksuznom restoranu u Atini, koji je tokom pucnjave bio pun gostiju - piše slovački portal.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike