Belivuk pred sudom u Podgorici odgovara za ubistvo Kapetana: Sudiji slao pisma o moru i mesecu!

06.09.2022

07:40

0

Autor: 24sedam

Tri advokata odbila da ga zastupaju, a zatim i advokatica koju mu je sud odredio po službenoj dužnosti

Belivuk pred sudom u Podgorici odgovara za ubistvo Kapetana: Sudiji slao pisma o moru i mesecu!
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

U Višem sudu u Podgorici juros je, kao [to je najavljeno, uspostavljena veza putem video linka sa beogradskim sudom povodom kontrole optužnice za ubistvo Mila Radulovića, zvanog Kapetan, navodnog člana "škaljarskog klana". Uključile su se vođe zloglasnog klana, optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković, ali i njihov vojnik Nebojša Janković.

Oni su ovim putem prisustvovali postupku koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici. Pored njih optužnicom je obuhvaćen iSlobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Nakon što je sudija beogradskog suda potvrdio identittet Belivuka, Miljkovića i Jankovića pred crnogorskim pravosudnim organima  oglasio je i optuženi Belivuk.

Sudija Boris Savić je ukazao Belivuku da su  tri advokata odbila da ga zastupaju a zatim i advokatica koju mu je sud odredio po službenoj dužnosti. To je sudija naveo kao razlog odlaganja uz pitanje da li je Belivuk sebi angažovao advokata. Predsednik Višeg suda je ukazao da ako nema advokata postupak mora da se odloži.

- Ja sam ovaj tren saznao da nemam advokata. Molim da se ovo odloži - rekao je Belivuk, prenose podgorički mediji.

Sudija Savić je podsetio da je Belivuk dostavio dva puta  obraćanje sudu da želi da prisustvuje u ovom postupku i naveo: "Poslali ste mi i pismo u kojem pišete o "moru, mjesecu i ostalo".

Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića. Motiv ubistva je, prema navodima istrage, uverenje pripadnika "kavačkog klana" da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Foto: Pink / Printscreen
Kapetan i Miljković

Podsetimo, osumnjičeni su od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbijedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Telo  Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava – na Cetinju gde je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike