Saslušani Azra i vođa "grobara": Oboje se pozvali na istu stvar o ubistvu Eskobara

20.07.2023

12:43

0

Autor: 24sedam

Momak i devojka su - zaćutali

Saslušani Azra i vođa "grobara": Oboje se pozvali na istu stvar o ubistvu Eskobara
Ilustracija - Copyright Printscreen/Googlemap/Mup

Osumnjičeni za učestvovanje u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara (53) koji su nedavno izručeni iz BiH, Marko Pjanović i Azra Šabanović, saslušani su juče u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Oboje su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, potvrđeno je Tanjugu u tužilštvu. Nakon saslušanja vraćeni su u pritvor u kojem su otkako su izručeni Srbiji iz BiH.

Oboje su uhapšeni u BiH. Azra je izručena Srbiji 10. jula, a Marko 5. jula, i tada su saslušani kod sudije za prethodni postupak na okolnosti određivanja pritvora. Oboje se sumnjiče da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Pored Azre, istragom zbog ubistva Eskobara u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta obuhvaćeni su i Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (35) iz Kraljeva, kao i Marko P. U pritvoru su Stefan Z. i Luka V. i oni se sumnjiče za krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Protiv maloletnice koja je uhapšena vodi se poseban postupak pred sudijom za maloletnike.

Bonus video

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike