Luda žurka na stadionu Partizana dan posle likvidacije "škaljaraca" na Krfu: Šta su proslavljali Belivuk i njegovi "Principi"? (VIDEO)

24.03.2023

20:45

0

Dan posle ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića priređeno spektakularno slavlje uz muziku, bakljadu i vatromet

Luda žurka na stadionu Partizana dan posle likvidacije "škaljaraca" na Krfu: Šta su proslavljali Belivuk i njegovi "Principi"? (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Tanjug/Rade Prelić/Facebook/MUP

Baranin Alan Kožar i Užičanin Damir Hadžić izrešetani su 23. jula 2020. godine ispred luksuzne vile koju su iznajmili u okolini Helikounasa u Prasoudiju, južno od Krfa. U njih je, dok su sedeli u svom parkiranom automobilu, ispaljeno ukupno 29 hitaca, a smaknuti su za svega nekoliko sekundi. Samo dan kasnije, "Principi" Veljka Belivuka napravili su veliku žurku na stadionu Partizana u Humskoj ulici i veselili se uz muziku, bakljadu i vatromet. Da li je u pitanju puka slučajnost ili su Belivukovi "grobari" zaista slavili likvidaciju na Krfu, može samo da se nagađa.

Video zapis sa tog slavlja osvanuo je na društvenim mrežama, a atmosfera na stadionu JNA te večeri bila je veličanstvena. Proslavljalo se kao da je, u najmanju ruku, osvojena titula prvaka države. Belivukovi motivi za bilo šta u to vreme, kako se kasnije ispostavilo, nisu, međutim, imali nikakve veze sa fudbalom.

Belivuk i njegova kriminalna grupa optuženi su da su počinili sedam surovih likvidacija, otmice, silovanje, kao i da su nelegalno držali drogu i oružje upravo u bunkeru na stadionu Partizana. Većina je tu i uhapšena u spektakularnoj policijskoj akciji kodnog imena "Otimač".

Mnogi od "grobara" i danas tvrde da je upravo tom velikom feštom zapravo "overeno" dvostruko ubistvo na poznatom grčkom ostrvu. Priča se da je slavlje organizovano na stadionu i u bašti restorana . Napravljena je bakljada, upriličen vatromet, a zatim se u "šteku" unutar stadiona, uz muziku i pevačicu, slavilo do duboko u noć.

To je bio, kako tvrde upućeni, prvi dokaz saradnje Belivukovih "navijača" sa kotorskim "kavačkim klanom", jer je upravo proslava ubistva dvojice pripadnika rivalskog "škaljarskog klana" otkrila vezu sa "kavčanima" i njihovim vođom Radojem Zvicerom. Belivuk i njegov klan "pali" su 4. februara. 2021. godine, a neposredno pre toga boravili su u poseti Zviceru, koji je dobio dete.

Samo za odabrane i uz dozvolu

Proslava je počela još tokom dana u bašti u koju ne može svako da uđe, već isključivo članovi klana, odabrani i uz dozvolu. U taj deo prostora se ulazil se isključivo iz restorana na stadionu, koji je držao Veljko Belivuk, a koji mu je bio među glavnim skrovištima. U tom prostoru pronađen je i jedan od dva snajpera, a u tu su i uhapšeni pripadnici Belivukove grupe.

U tom trenutku, pretprošlog leta, dok su gorele baklje iz pravca stadiona Partizana, nikome od Beograđana nije bilo jasno šta se događa, niti šta to "grobari" proslavljaju. Niko nije ni naslućivao da je možda reč o proslavi ubistva, niti da je Belivukova grupa toliko ojačala i da se povezala sa "kavačkim" klanom, a još manje da su počinili tolika zlodela. 

 

Alan Kožar i Damir Hadžić, vođe su kriminalnih grupa iz Bara i Užica, inače bliskih sa Lukom Bojovićem i Filipom Koraćem. Hadžić je važio i za jednog od glavnih organizatora ubistava za "škaljarski klan".

Facebook/MUP
Vila ispred koje su ubijeni Alan Kožar i Damir Hadžić

Obojica su se u inostranstvu kretala sa lažnim imenima i falsifikovanim pasošima Slovenije, a prema informacijama iz ovih putnih isprava, poslednji put su bili u turskom letovalištu Antalija, gde su boravili pre nego što su se obreli na Krfu.

Podaci iz istrage likvidacije Kožara i Hadćića pokazali su da su počinioci dvostrukog ubistva detaljno poznavali kretanje svojih žrtava i sačekali su ih u povratku sa plaže. Na mestu ubistva pronađeno je 29 čaura od metaka ispaljenih iz oružja dva različita kalibra, dok je u automobilu žrtava pronađeno oružje. Ubijene je našao maser kog su njih dvojica ranije pozvala. 

Za Hadžićem, koji je koristio ime Martin Pospišek, bila je raspisana crvena poternica Interpola zbog sumnje da je jedan od ubica Davorina Baltića, visokopozicioniranog člana "kavačkog klana" 1. januara 2018. godine u centru Beograda.

Praćeni od Turske

Kožara, koji je koristio identitet Roberta Bitenca, crnogorsko pravosuđe je tražilo, takođe putem Interpola, zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je ubila Slobodana Šaranovića.

Obojica su važila za ljude izuzetno bliske "škaljarskom klanu", s kojim su, kako se sumnjalo, učestvovali u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu. Za ovu kriminalnu grupu iz Kotora, navodno, organizovali su zločine i ubijali suparnike iz "kavačkog klana". Hadžić se pominjao i kao organizator pokušaja atentata na Radoja Zvicera u Ukrajini.

Foto: Printskrin/Jutjub
Mesto dvostrukog ubistva na Krfu

Kretanje Kožara i Hadžića navodno je detaljno praćeno još od Turske. Pojavile su se i sumnje da je neko dojavio adresu i za to uzeo novac. Pominjani se pojedinci iz određenih obaveštajnih službi, ali nije isključena ni mogućnost da je ovu dvojicu prodao neko od samih "škaljaraca".

Ubice su imale više od mesec dana da dobro osmotre ne samo vilu koju su iznajmili begunci, već da prouče svaki njihov korak, posebno kada odlaze i vraćaju se sa plaže, koga viđaju, kao i da čekaju najpogodniji momenat za njihovu eliminaciju kojom je "škaljarskom klanu" zadat ozbiljan udarac. Plan su realizovali kada su se Kožar i Hadžić vraćali s plaže u iznajmljenu vilu. U momentu kada su pokušali da otvore garažu, izrešetani su, a u njih je pucano iz “škorpiona” i “kalašnjikova”.

Tokom pretresa vile, u kojoj su boravili Kožar i Hadžić na Krfu, pronađeno je oko 11.500 evra, kao i municija za oružje zatečeno pored njih u trenutku ubistva. 

Veruje se da ista grupa, osim likvidacije na Krfu, stoji i iza ubistva "škaljaraca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, 19. januara 2021. godine. Prema nezvaničnim navodima, Belivuk je u to vreme boravio u Solunu. U Atini su u pripadnike suparničkog klana ispaljena 24 hica i to u grudi i glave, a samo tri nisu pogodila žrtve. Dedović i Stamatović su ubijeni u restoranu naočigled gostiju i porodica, a jedan metak je pogodio i Stamatovićevu ženu u butinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike