Crnogorski klanovi ubijaju mrtve i posle njihove smrti: Grob kuma Luke Bojovića digli u vazduh!

13.07.2021

18:30 >> 05:30

0

Autor: Lj. Keković

Spasiocima trebalo više od 20 minuta da iz gomile izgužvanog lima izvuku Đurovića, koji je tada još davao znake života

Crnogorski klanovi ubijaju mrtve i posle njihove smrti: Grob kuma Luke Bojovića digli u vazduh!
Copyright 24sedam/Profimedia/Facebook

Crnogorska policija i tužilaštvo u Baru, za pet godina nisu uspeli da otkriju ko je digao u vazduh grob Luke Đurovića, kuma Luke Bojovića, osuđenog u Španiji.

Luka Đurović poginuo je 2013. godine u saobraćajnoj nesreći kod Kotora, u “poršeu” koji je vozila tada tek punoletna Monika Martinović, a do danas su ostale sumnje da je u pitanju bila diverzija.

Pročitajte još

Osnovno državno tužilaštvo u Baru potvrdilo je “Vijestima” da je juna 2016. godine formiran predmet Ktn. br. 67/16, povodom snažne ekplozije prilikom koje je uništeno nekoliko spomenika na mesnom groblju “Gvozden brijeg”, te da je 17 juna ove godine tužilac doneo rešenje kojim se predmet stavlja ad akta jer je nastupila zastarelost krivičnog gonjenja.

Luka Bojović
Profimedia

Luka Đurović iz Bara, podsetimo, bio je jedan od najbližih saradnika Luke Bojovića.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva u Beogradu, kriminalna grupa Slobodana Šaranovića, koja je ubila Lukinog rođenog brata Nikolu u Beogradu 29. aprila 2013, pripremala je i likvidaciju Luke Đurovića.

Do nesreće je došlo kada je vozilo marke ”porše”, za čijim je volanom bila Monika Martinović, dok se Luka nalazio na mestu suvozača, pri izlasku iz tunela krenulo u preticanje drugog automobila.

Kada je naišlo vozilo iz suprotnog smera, ”porše” se pri pokušaju naglog kočenja i vraćanja u svoju kolovoznu traku, zarotirao i svom silinom udario u stub ulične rasvete.

Onda se odbio i udario u stub saobraćajnog znaka, koji je takođe polomio, a potom se survao u jarak i završio na krovu.

Luka Đurović Facebook

Devojka je odmah izvučena, dok je spasiocima trebalo više od 20 minuta da iz gomile zgužvanog lima izvuku Đurovića, koji je tada još davao znake života, ali je preminuo na putu do bolnice.

Njegovo ime se nalazilo u “beloj knjizi” MUP Crne Gore. Policija veruje da je po hijerarhijskom uređenju, broju članova, vezama u inostranstvu, ali i finansijskoj moći njegova grupa u Baru bila najorganizovanija i najjača.

Operacija “Šah-mat” italijanske policije teretila ga je za šverc kokaina, ali je kasnije oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević napisao je na svom tviter nalogu da su i crnogorska ANB i srpska BIA znale da je Luka Đurović, vođa jednog barskog klana ubijen, a ne da je slučajno stradao u saobraćajnoj nesreći kod Kotora.

-I ANB i BIA znaju da je auto Luke Đurovića štelovao jedan tip iz Šapca i da njegova pogibija nije nesrećni slučaj već ubistvo. Kad ja to znam, to znaju i Lukini drugovi – napisao je Medojević.

Nebojša Medojević

Đurovićeva pogibija je bila posebno intrigantna zbog toga što je više puta pokušavana njegova likvidacija.

Barska policija je nekoliko meseci pre pogibije uhapsila Veselina Pantovića (34) iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je planirao da likvidira Đurovića.

Pročitajte još

Kako je tada saopšteno, prilikom hapšenja kod osumnjičenog je pronađen eksploziv.

Pantović je, kako su tvrdili u policiji, planirao da motor sa eksplozivom parkira u blizini kafića gde je često boravio Đurović i da ga aktivira kada on naiđe.

.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike