Kum bliskog saradnika Luke Bojovića ubijen u Španiji: Likvidiran pred trudnom suprugom i ćerkicom!

20.04.2022

06:04

0

Zijad Nurković pogođen u glavu dok je sa porodicom bio na odmoru u Malagi

Kum bliskog saradnika Luke Bojovića ubijen u Španiji: Likvidiran pred trudnom suprugom i ćerkicom!
zijad nurkovic instagram (3) - Copyright Printskrin/instagram/vasilisa

Zijad Nurković ubijen je pred trudnom suprugom i dvogodišnjom ćerkom u španskom gradu Malaga pre tačno tri godine. On je pogođen u glavu i prevezen u bolnicu, gde je gotovo dan bio na aparatima, ali je uprkos naporima lekara preminuo. Nutković je bio kum Alana Kožara, na Krfu ubijenog pripadnika "škaljarskog klana" i jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića.

Španska policija istraživala je ubistvo Nurkovića, u koga je 18. aprila uveče pucala neidentifikovana osoba, koja ga je, kako pretpostavljaju istražitelji, pratila pre zločina. Ubica do danas nije uhapšen.

Nurković je, kako su izveštavali španski mediji, sa porodicom bio turistički u Španiji, a kada je pogođen u glavu bili su u oblasti Los Amigos. Mediji na Pirinejima javili su i da je tokom pucnjave došlo do saobraćajne nezgode, pa su žena i dete Nurkovića prebačeni u bolnicu.

Crnogorska policija obaveštena je o likvidaciji i kolegama iz Španije pružila je određena saznanja o Nurkoviću, a španski mediji napominju da su obračuni u Malagi mahom posledica borbe za prevlast u trgovini narkoticima.

U policijskim evidencijama Nurković je slovio za bliskog saradnika ubijenog Baranina Luke Đurovića, čije vođstvo kriminalnom grupom je nasledio njegov sugrađanin Alan Kožar.

Pokušaj iznude

Za Nurkovićem je 2017. bila raspisana potraga zbog sumnje da je sa Edmondom Mustafom i Damirom Hodžićem pokušao da iznudi 10.000 evra od Ulcinjanina A. M. Oni su se predali posle dvadesetodnevnog bekstva. 

Kožar izrešetan na Krfu

Alan Kožar i Damir Hodžić, za kojima su bile raspisane međunarodne poternice zbog planiranja egzekucije, odnosno ubistva, likvidirani su na grčkom ostrvu Krf 2020. godine, kad su se u iznajmljenu vilu vraćali sa plaže. U momentu kad su pokušali da otvore garažu ubijeni su, a u njih je pucano iz “škorpiona” i “kalašnjikova”.

Kožar je čovek od poverenja vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića koji se sumnjiči za organizovanje kriminalne grupe i pripremanje ubistva Slobodana Šaranovića. 

Ubistvom Branislava Šaranovića, Slobodanovog mlađeg brata, u oktobru 2009. u Beogradu, počeo je krvavi rat između porodica Šaranović i Bojović. Kožar je označen kao vođa jednog od kriminalnih klanova u Baru. Rukovodstvo nad grupom je preuzeo nakon što je u saobraćajnoj nesreći 2013. godine poginuo Luka Đurović, koji je prvenstveno važio za prvog čoveka Luke Bojovića. Kožar je pušten iz zatvora nakon što je odslužio kaznu od šest godina i deset meseci zbog podmetanja tri eksplozije na gradilište hotela "Splendid" u Bečićima, kao i za pokušaj iznude biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika hotela.

Printskrin/instagram/vasilisa
 

Ubistvo Slobodana Šaranovića po nalogu Luke Bojovića trebalo je da realizuje Nišlija Milan Dinić u decembru 2016, ubrzo nakon što je Šaranović pušten iz pritvora u Spužu, gde je bio zbog optužbi da je organizovao likvidaciju Lukinog mlađeg brata Nikole Bojovića.

Dinić, međutim, kako je utvrđeno u istrazi, nije mogao da ga ubije, već je predao Šaranoviću oružje iz kojeg je trebalo u njega da ispali smrtonosne hice. Tri meseca kasnije, Šaranović je ipak ubijen ispred svoje kuće u budvanskom naselju Dubovica. Za Kožarom je u februaru ove godine raspisana crvena poternica.

Supruga influenserka

Nurkovićeva supruga Vasilisa u momentu ubistva bila je trudna i čekala je drugo dete. Vasilisa je slike sa putovanja objavljivala na Instagramu i nakon smrti muža, gde su joj izražavali saučešće.

Printskrin/facebook/VasilisaNurkovic
 

Mlada Vasilisa bila je jedna od najpraćenijih influenserki iz Crne Gore na društvenoj mreži Instagram, sa gotovo 39.000 pratilaca, a predstavlja se kao modna blogerka, ljubiteljka mode, srećna žena i mama devojčice Nike. Takođe, kako se moglo videti na fotografijama koje je objavljivala na Instragramu trudna Vasilisa, ostavljani su komentari kako otac nikad neće upoznati svoje drugo dete.

Printskrin/instagram/vasilisa
 

Zanimljivo je da je Vasilisa dan nakon što joj je suprug ubijen objavila fotografiju na svom Instagram profilu, a očigledno je da je fotografija nastala na moru. Ona na slici pozira na doku ispred usidrenih luksuznih plovila.

Mnogi sumnjaju da su upravo njene fotografije, koje je objavljivala sa suprugom, odale gde se on nalazi i pomogle ubicama da ga pronađu. Došla je da poseti supruga i kačila je slike na Instagarm i tako otkrila njihovu lokaciju. Moguće da je upravo to omogućilo napadačima da Zijadu naprave sačekušu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike