Podignuta optužnica protiv Zvicerovog policajca: Petar Lazović deo "kavačkog klana" koji je presudio i niškom "pink panteru"!

09.01.2023

13:23

0

Autor: 24sedam

Sin bivšeg šefa crnogorske tajne policije tereti se za pripadnost kriminalnoj organizaciji, zloupotrebu položaja, šverc droge i oružja

Podignuta optužnica protiv Zvicerovog policajca: Petar Lazović deo "kavačkog klana" koji je presudio i niškom "pink panteru"!
Petar Lazović se slikao sa Zvicerom i Belivukom - Copyright Printscreen/Libertas

Specijalno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv bivšeg službenika Agencije za nacionalnu bezbedost Petra Lazovića zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji Radoja Zvicera, potvrđeno je za "Dan" iz Višeg suda u Podgorici. Lazović, koji je uhapšen u julu, osumnjičen je za pripadnost kriminalnoj organizaciji, zloupotrebu položaja, šverc droge i oružja. Za isto delo optužen je i njegov kolega Ljubo Milović.

Hapšenje je usledilo nakon medijskih objava da je Evropol upozorio nadležne organe na moguće kriminalne aktivnosti Lazovića. Tada je objavljena i Skaj komunikacija, za koju se navodi da je u njoj sa "kavčanim"a učestvovao Petar Lazović.

Prema navodima SDT-a, sumnja se da je on radio za pripadnike "kavačkog klana". Lazović je pred tužiocem negirao te optužbe.

Pored Zvicera, Milovića i Lazovića, na optužnici su: Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

Ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji. Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

Zvicer se tereti da je naredio ubistvo Milana Lepoje koji je učestvovao u organizaciji pokušaja njegove likvidacije u Kijevu.

Petar Lazović je uhapšen 18. jula, po nalogu Specijalnog tužilaštva. Tada je navedeno da je reč o krivičnom predmetu koji je ponovo formiran u maju po materijalu Evropola i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021. godine. Na osnovu tih podataka u Crnoj Gori je otvorena afera o potencijalnoj umešanosti visokih policijskih službenika u organizovani kriminal.

Portal Libertas press je 3. maja objavio da se u dokumentima Evropola kao članovi "kavačkog klana" pominju aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, koji su, prema tim navodima, uključeni u šverc kokaina iz Latinske Amerike u Evropsku uniju i Australiju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike