Marku Pjanoviću produžen pritvor u BiH: Osumnjičen za ubistvo Ranka Eskobara u Beogradu, traži ga Srbija!

05.04.2023

20:23

0

Autor: Mi. S.

Vođa "grobara" iz Brčkog uhapšen u Bijeljini zbog sumnje da je umešan u likvidaciju Ranka Radoševića

Marku Pjanoviću produžen pritvor u BiH: Osumnjičen za ubistvo Ranka Eskobara u Beogradu, traži ga Srbija!
Marko Pjanović - Copyright MUP

Sud BiH doneo je rešenje kojim je produžen privremeni pritvor Marku Pjanoviću iz Brčkog, kojeg traži Srbija zbog sumnje da je umešan u ubistvo Ranka Radoševića (54) poznatijeg kao Eskobar, na benzinskoj pumpi u beogradskom naselju Rušanj.

Pritvor Pjanoviću, kako pišu bosanski mediji, može trajati do dostavljanja molbe za izručenje i ekstradicione dokumentacije iz Srbije ili do nove odluke Suda BiH, a najduže 40 dana, računajući od dana hapšenja, odnosno od 15. marta do 23. aprila ove godine.

Marko Pjanović, vođa Partizanovih navijača iz Brčkog koji je uhapšen u Bijeljini na osnovu poternice beogradskog Interpola, a zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Eskobara 9. marta u Rušnju, ranije se izjasnio da ne želi biti izručen Srbiji.

U Beogradu su uhapšeni Stefan Zlatanović (28) iz Lebana i  Luka Vučetić (35) iz Kraljeva, osumnjičeni da su direktni počinioci zločina, koji su posle ubistva Radoševića na Petlovom Brdu zapalili "golf", kojim su se dovezli. Iza rešetaka, takođe u BiH, našla se i Pjanovićeva devojka Azra Šabanović.

Ubijeni Radošević, kako se veruje, bio je visokopozicionirani pripadnik "škalajrskog klana" i kum Radomira Bobana Baćovića, koji je na čelu ove kriminalne organizacije zamenio dotadašnjeg neprikosnovenog vođu Jovana Vukotića, koji je ubijen 8. septembra u Istanbulu u Turskoj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike