Dečak ubica i muž Beograđanke Ane Volš uoči zločina radili istu stvar: Masovni ubica sa Vračara i bostonski kasapin tražili rupu u zakonu!

13.05.2023

20:56

0

K. K. masovno ubistvo počinio pre 14. rođendana, Brajan Volš delove tela bacio na otpad koji se reciklira

Dečak ubica i muž Beograđanke Ane Volš uoči zločina radili istu stvar: Masovni ubica sa Vračara i bostonski kasapin tražili rupu u zakonu!
Brajan Volš i dečak ubica na internetu tražili istu stvar - Copyright Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Iako se njihovi zločini ne mogu ni na koji način međusobno uporediti, ipak između dečaka ubice sa Vračara i Brajana Volša iz Bostona može se povući paralela jer su uoči zločina koji su počinili isto razmišljali. Naime, obojicu je interesovala samo jedna stvar, a to je kako da izbegnu krivičnu odgovornost odnosno dugogodišnju robiju.

Nakon što su orkvavili ruke, obojici je policija u kompjuterima i telefonima pronašla da su na internetu pretraživali krivični zakon Srbije odnosno SAD, da bi pronašli „rupu“ i ostali nekažnjeni.

K. K. trinaestogodišnji učenik sedmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru je prvog radnog dana nakon prvomajskih praznika, pred kraj prvog časa u prvoj smeni, ušao u školu naoružan i prvo usmrtio školskog čuvara i dve dežurne učenike, a zatim ušao u kabinet istorije i usmrtio još šestoro svojih vršnjaka. Teško je ranio nastavnicu istorije kao i nekoliko učenika, a jedna devojčica i dalje je u veoma teškom stanju jer joj je pucao u glavu.

Potom je pozvao policiju, a kad je prva patrola stigla, odložio je pištolj u ranac i sačekao ih sa rukama podignutim u vis.

Pretresom stana u kome je K. K. živeo sa roditeljima, ocem uglednim lekarom i majkom naučnim radnikom, tačnije u njegovoj sobi, pronađen je rukom ispisan spisak imena đaka koje je planirao da ubije, a zatim i iscrtan šematski prikaz kretanja kroz školu. Takođe, otkriveno je da je noć uoči masakra gledao film o masovnom ubistvu u školi, te da je voleo da gleda kriminalističke serije.

Zatim je ustanovljeno da je dečak ubica na internetu pretraživao krivični zakon Srbije, interesujući se do koje dobi dete nije krivično odgovorno.

K. K. je zločin počinio 3. maja sa nepunih 14 godina, i ta činjenica ga oslobađa krivične odgovornosti. On se trenunto nalazi na Klinici za mentalno zdravlje dece i omladine na posmatranju.

Nije tražio majku, ubio sedam devojčica

Dečak ubica pucao je iz očevog pištolja, koji je uzeo iz sefa, a obučio se da puca jer ga je tata vodio u streljanu.

Od njegovih osam žrtava, čak sedam njih su devojčice.

U školi je imao sve petice. Navodno, nije tražio da vidi majku.

Nezapamćeni zločin počinio je samo mesec dana pre svog 14. rođendana.

Brajan Volš, sin uglednog neurohirurga iz Bostona, pred Višim sudom u Norfolku, optužen je da je početkom 2023 godine ubio svoju suprugu Anu Volš, rodom iz Beograda.

Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Poo
Brajan Volš negira zločin

Nakon proslave novogdišnjih praznika u porodičnoj kući u Kohasetu, u društvu svoje troje maloletne dece i jednog prijatelja, Ani Volš se izgubio svaki trag.

Ona je radila u Vašingtonu, kao izvršni direktor ugledne kompanije za nekretnine, a vikende je provodila u Bostonu, sa decom i mužem koji je bio u kućnom pritvoru jer je prodavao lažne slike Endija Vorhola.

Nakon proslave Nove godine, Ana je rebalo da se hitno vrati na posao, i navodno je rano ujutru trebalo da se taksijem preveze od kuće do aerodroma.

Brajan Volš je tek 4. januara, kada su ga zvali iz Anine kompanije, prijavio policiji da mu je supruga nestala.

Ubrzo potom, on je uhapšen zbog ometanja istrage koja je utvrdila da je Brajan u ta tri dana ćutanja, otišao u grad da kupi hemijska sredstva za čišćenje u vrednosti od 400 dolara i da se kretao u blizini centra za reciklažu otpada.

Telo nije pronađeno

Takođe, pretresom podruma u njegovogj kući pronađeni su tragovi krvi, dok je u centru za reciklažu pronađena Anina ogrlica, tašna, kovid propusnica i ostaci njenih čizama.

Nakon ovih otrkića Brajan Volš je optužen za ubistvo svoje supruge, čije telo nije pronađeno, a upravo na tome njen suprug gradi svoju odbranu negirajući krivicu.

U međuvremenu su prikupljeni novi dokazi, da je Brajan Volš, sumnjajući da ga Ana vara, unajmio privatnog detektiva koji je otkrio da je ona bila u tajnoj vezi sa drugim čovekom i da je Badnje veče proslavila sa njim u Dablinu, a da su 4. januara trebali da se vide u Vašingtonu, gde je Ana bila kupila kuću u koju je htela da dovede svoje sinove, međutim, Brajan, koji je bio u kućnom prigvoru tome se protivio.

Svekrva nije volela Anu

Dok je još trajala istraga, utvrđeno je da je Brajan Volš i pre i nakon zločina pretraživao da li se može krivično odgovarati ako nema tela.

On je nakon ubistva isekao Anine delove tela i bacio ih na deponiju, znajući da se biti uništeno u centru za reciklažu.

Brajan Volš se u mladosti lečio u duševnoj bolnici. Svom rođenom ocu, koji ga se odrekao, ukrao je blizu milion evra, kao i vredna umetnička dela, a nakon njegove smrti falsifikovao je testamnet i odneo očevo bogatstvo.

Njegova majka, prema sopstvenom priznanju, nije volela Anu, a Brajan je preko nje unajmio privatnog detektiva.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike