Šef policije Kohaset otkrio: Brajanova majka Dajana je bila u kući kada je Ana ubijena, evo kako smo to saznali

06.02.2023

19:40

0

Autor: M. Vu.

Policija i tužilaštvo veruju da je Brajan Volš najverovatnije 1. januara u ranim jutarnjim satima presudio nesrećnoj Ani Volš

Šef policije Kohaset otkrio: Brajanova majka Dajana je bila u kući kada je Ana ubijena, evo kako smo to saznali
Dijana Volš nije bila u dobrim odnosima sa snajom Anom - Copyright Twitter_Fox News @FoxNews

Brajan Volš koji je optužen za ubistvo Beograđanke Ane Volš je priznao da je njegova majka Dajana bila u njihovoj kući 1. januara, kada je Ana poslednji put viđena živa. To se zaključuje iz Brajanovih zahteva za izlazak koje je predao lokalnoj policiji, a koje je američkim medijima otkrio šef policije Kohaset.

Policija i tužilaštvo veruju da je Brajan Volš najverovatnije 1. januara u ranim jutarnjim satima presudio nesrećnoj Ani Volš u iznajmljenoj kući u Kohasetu, kod Bostona, gde su privremeno živeli.

Brajan ju je, prema mišljenju tužilaštva, najpre ubio u kući, potom je njeno telo raskomadao, a delove bacio na nepoznate lokacije. Ipak, šta se tačno događalo kobne noći i nekoliko narednih dana, nije sasvim jasno. Fragmenti tog vremenskog perioda polako počinju da se sklapaju kako isplivavaju novi detalji o Brajanovim aktivnostima kobnog dana.

Šef policije Kohaset, Bili Kigli, je otkrio da je Brajan Volš 1. januara tražio da između 15.00 do 21.00 čas izađe iz kuće, imajući u vidu da je bio pod elektronskim nadzorom, nosio je nanogicu, zbog ranije presude za prevaru. Tako je Brajan za svaki izlazak morao da dobije specijalnu dozvolu od policije, koju je zatražio i 1. januara.

Foto:Printskrin/Tviter
 

 - U nedelju, 1. januara 2023. godine, Volš je tražio da između 15.00 i 21.00 čas odbaci majku. Volš je rekao istražiteljima da je njegova majka nedavno operisala kataraktu i da je zbog toga boravila kod njega, kako bi mogao da joj se nađe pri ruci. Volš je rekao da je planirao da u navedeno vreme odveze majku. Međutim, tokom razgovora sa policijom, Volš je rekao da se majka od operacije oporavila brže nego što je očekivano i da se sama odvezla kući. Ipak, odlučio je da to vreme iskoristi, tako da je otišao da joj kupi namirnice - naveo je policajac u svojoj izjavi.

Kasnijom analizom njegovog kretanja utvrđeno je da je Volš nije odlazio na mesta na kojima je rekao da je bio, što su dokazali i snimci sa sigurnosnih kamera. Ne treba zaboraviti da su američki fotoreporteri, u danima dok se još tragalo za Anom Volš i dok još nije bilo indicija da je ubijena, fotografisali Brajanovu majku Dajanu u blizini kuće u Kohasetu. Šta je tamo radila, imajući u vidu da je njen sin tada bio optužen za ometanje policijske istrage, nije još poznato.

Ne zna se ni da li je, niti kakvu, ulogu imala u ovom zločinu. Tačnije, vrlo je malo informacija iz njenog života poznato sem da je reč o veoma imućnoj ženi, da je narušenog zdravlja i da živi u luksuznom stambenom kompleksu u blizini Kohaseta. 

Anina majka, Milanka Ljubičić, je za 24sedam ranije rekla da Dajanu Volš reba ispitati jer je znala da svekrva nije volela Anu i d asu dve žene bile u lošim odnosima.

Ana Volš, podsetimo, poslednji put je viđena 1. januara oko 4 sata kad je trebalo da ode na aerodrom "Logan" u Bostonu odakle je planirala da uhvati let za Vašington gde radi u agenciji za nekretnine.

Ana, međutim, nije ni stigla na let, a lokalni šef policije je rekao da nemaju ni potvrdu da je ušla u vozilo kojim je trebalo da ide do aerodroma.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike