"Sredila se dedina unuka, sreća moja, i otišla... Sve mislim, nije istina": Deka ubijene učenice ne može da sakrije tugu

04.05.2023

07:31

0

Umesto da ona sahranjuje dedu, ja, nesrećnik, moram nju... lepu dedinu odbojkašicu - rekao je nesrećni čovek dok se držao za ogradu škole i gledao u mesto zločina

"Sredila se dedina unuka, sreća moja, i otišla... Sve mislim, nije istina": Deka ubijene učenice ne može da sakrije tugu
Copyright 24sedam

Da je duže ostala na odmoru možda bi izbegla masakr... Sve mislim, nije istina - ovako je kroz suze pričao deka ubijene učenice škole "Vladislav Ribnikar", gde je učenik te škole hicima iz pištolja, kako se sumnja, ubio osam učenika i jednog čuvara.

- Sve mislim, nije istina, javiće mi da je moja unuka došla kući. Umesto da ona sahranjuje dedu, ja, nesrećnik, moram nju... lepu dedinu odbojkašicu. Kako ćemo svi živeti dalje, ne znam. I stariji unuk išao je u ovu školu. Sredila se dedina unuka, jutros obukla haljinicu, sreća moja, i otišla da se slika - priča potreseni čovek za Republiku dok lista u telefonu fotografije voljene unuke.

Neutešni čovek kaže kako bi njegova unuka možda izbegla tragediju da je samo dan duže ostala na odmoru.

- Poslala mi je iz Soluna snimak. Došli su sinoć s puta, tamo su proveli praznik. Majka kaže - kud nisu ostali još jedan dan da izbegne tragediju - govori deda ubijene devojčice.

 

Podsećamo, u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubijeni su osmoro dece i jedan radnik obezbeđenja.

Šestoro dece  i jedan nastavnik te škole su ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i "Tiršovoj".

Maloletni K. K. (13), koji je izvršio ovaj zločin, učenik je te škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole.

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić izjavio je da je K. K. unapred planirao ovu pucnjavu, kao i da je imao i skicu škole i spisak dece koju je želeo da ubije.

Milić je na konferenciji za medije povodom pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" rekao da je osumnjičeni maloletnik pozvao policiju i obavestio da je pucao u više osoba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike