"Znao sam da se oseća odbačenim, ali nisam primetio ništa": Otac dečaka K. K. policiji rekao da se sin žalio kako se ne uklapa u društvo

04.05.2023

07:46

1

Na saslušanju je otac rekao da je u sefu držao puške i pištolje, da je sve bilo pod šifrom i da mu nije poznato kako je njegov sin saznao šifru

"Znao sam da se oseća odbačenim, ali nisam primetio ništa": Otac dečaka K. K. policiji rekao da se sin žalio kako se ne uklapa u društvo
Copyright 24sedam/Z.A.S.

Otac dečaka K. K. (13) iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", koji je osumnjičen da je juče oko osam časova ubio osmoro učenika i čuvara i ranio sedam osoba, potvrdio je da je imao dozvolu za oružje koje je njegov sin koristio za krvavi pir.

Na saslušanju je rekao da je u sefu držao puške i pištolje, da je sve bilo pod šifrom i da mu nije poznato kako je njegov sin saznao šifru, piše Informer.

Priznao je da je sina sa 12 godina vodio u streljanu i rekao u koju. Otac je izjavio i da se njegov sin osećao odbačeno, ali da on ništa nije primetio. Sin mu je često govorio da se ne uklapa u društvo - kaže izvor.

Kao mogući motiv, to je pomenuo nešto ranije i načelnik policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, izjavivši da je dečak bio izopšten iz društva.

 

- Motiv tada (na prvoj konferenciji u Vladi Srbije) nismo mogli da saznamo, zato što se radi o detetu. Nismo mogli da imamo spoznaju da nešto ovako gnusno i bolesno može bilo koje dete iz našeg okruženja da uradi. Ono što smo saznali jeste da je on bio ignorisan. On je od strane društva bio ignorisan i izopšten. To ga je navelo da kroz neke svoje misli i radnje učini to - rekao je Milić za RTS.

Dečak je saslušan u prisustvu majke, a kako je rekao Nikola Uskoković iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, on je predat radnicima Centra za socijalni rad.

Osumnjičen da je u pucnjavi u školi koju je i sam pohađao, usmrtio osmoro dece i jednog radnika obezbeđenja.

Šestoro dece i jedan nastavnik te škole su ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i "Tiršovoj".

K. K. je posle krvavog pira pronađen i uhapšen u dvorištu škole, a prema rečima nadležnih, policiju je sam pozvao i prijavio šta je uradio izjavio da je psihopata.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike