Danas se nastavlja suđenje Brajanu Volšu: Da li ga je pritvor "slomio" i hoće li progovoriti o ubistvu lepe Beograđanke?

27.04.2023

08:00

0

Autor: M. Brkić

Brajan je optužen za prvostepeno ubistvo, ometanje istrage i "nepropisno prenošenje tela"

Danas se nastavlja suđenje Brajanu Volšu: Da li ga je pritvor "slomio" i hoće li progovoriti o ubistvu lepe Beograđanke?
Ana i Brajan Volš - Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic

Suđenje Brajanu Volšu, optuženom da je svoju suprugu rodom iz Beograda, Anu Volš, ubio 1. januara u kući u Kohasetu, a potom njeno telo raskomadao i delova se rešio na deponijama, trebalo bi da se nastavi danas pred Višim sudom u Norfolku.

Protiv Brajana je optužnica podignuta krajem marta kojom se tereti za ubistvo prvog stepena, ometanje istrage i "nepropisno prenošenje tela".

Ukoliko bude osuđen za ubistvo prvog stepena, suočiće se sa kaznom doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta.

Printscreen/Instagram/anawalshe
Ana Volš

Ani se, podsetimo, izgubio se trag u novogodišnjoj noći, nakon što je doček proslavila sa suprugom Brajanom i prijateljem u njihovom porodičnom domu u Kohasetu. Sumnja se da ju je Brajan ubio te večeri u podrumu kuće, dok su njihova deca spavala, a potom delove tela odneo na deponije na kojima se otpad reciklira.

Brajan je izjavio da je njegova žena u ranim jutarnjim satima rekla da mora da se vrati nazad u Vašingoton, gde je živela tokom radne nedelje, jer su je zvali sa posla, kao i da je rezervisala prevoz do aerodroma. Međutim, za to dokaza nema.

Anin nestanak najpre su prijavio njen poslodavac 4. januara, a potom je istog dana to učinio i njen suprug Brajan. 

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic
Brajan i Ana Volš

On je nekoliko dana kasnije uhapšen zbog ometanja istrage, jer je policija utvrdila kuda se kretao, a što je on izostavio da im kaže. Utvrđeno je da je Brajan 2. januara u jednoj prodavnici kupio sredstva za čišćenje u iznosu od 450 dolara.

Negirao krivicu

Sredinom istog meseca je postao osumnjičen za Anino ubistvo. Na prvom ročištu kratko je negirao krivicu.

Tužilaštvo je na tom ročištu iznelo prikupljene dokaze, među kojima su i 20 jezivih pitanja koja je Brajan pretraživao d 1. do 3. januara na internetu, preko sinovljevog ajpeda, a koja se tiču rešavanja ljudskog tela i uklanjanja tragova posle zločina.

U podrumu kuće pronađen je krvavi nož, a u kontejeneru na deponiji, koja se nalazi u blizini kuće Brajanove majke, pronađene Anine stvari i deset kesa u kojima se nalaze predmeti na kojima je bila krv i tkivo Ane Volš.

Deca tri meseca u domu

Prinstcreen /Facebook/anawalshe
Ana Volš sa majkom Milankom

Anina majka, Milanka Ljubičić, rekla je za 24sedam pre oko dve nedelje da su deca Brajana Volša i njene ćerke i dalje u domu.

Navela je da ne zna da li će brigu o njenim unučićima preuzeti njena druga ćerka koja sa porodicom živi u Kanadi.

- U velikom je poslu i nismo se dugo čule - kaže Milanka i dodaje da ona nema kontakt sa domom u kom se njeni unuci nalaze jer ne zna engleski jezik.

Pred sudom i zbog krađe očevih stvari

Brajan se, podsetimo, pojavio pred sudom i pre nekoliko dana, zbog optužbi da je prevario svog oca Tomasa Volša za oko pola miliona dolara. Brajana su rođaci optužili da je nakon očeve smrti ukrao vredna umetnička dela koja je on skupljao, među kojima su i slike Salvadora Dalija  i Huana Miroa, kao i automobil, a navodno je pokušao da proda i njegovu kuću.

YouTube/ WCVB Channel 5 Boston
Brajan Volš promenio lični opis

Brajan se u sudnicu uključio putem video linka i primetno je bilo da je promenio lični opis. Ošišao se, smršao, obrijao i nije izgledao kao kad se pojavio u sudnici u januaru.

Suđenje je ubrzo bilo odloženo jer je Brajan rekao da ne može da se izjašnjava jer je prošlog meseca ostao bez advokata.

- Došlo je do nesporazuma i mislim da će nastaviti da bude moj advokat. Nisam u poziciji da donosim bilo kakve odluke bez advokata. Ja sam trenutno zatvoren, nemam pristup dokumentima niti znam gde su ona - rekao je Volš.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike