Brajana Volša izvode pred sud na dan kad je harao "Ubica 9. februar": Tri žrtve nepoznatog davitelja, tri motiva za Aninu smrt!

08.02.2023

20:05

0

Tužilac bi sutra trebalo da predstavi nove dokaze protiv muža Ane Volš

Brajana Volša izvode pred sud na dan kad je harao "Ubica 9. februar": Tri žrtve nepoznatog davitelja, tri motiva za Aninu smrt!
Brajan i Ana Volš - Copyright Instagram_anawalshe

Na 40. dan od nestanka Beograđanke Ane Volš iz porodične kuće u Kohasetu kod Bostona, treći put pred američkim sudom pojaviće se njen suprug Brajan Volš, koji je optužen da je usmrtio svoju ženu. Policija nema dilemu da je Brajan počinilac zločina, a zanimljivo je da je njegov slučaj zakazan na isti dan kad je harao serijski ubica, koji je u Americi poznat kao "Ubica 9. februar".

Ubica 9. februar je naziv za serijskog ubicu koji je ubio dve odrasle osobe i jednu novorođenu bebu u periodu između 2006. i 2008. godine. Njegov identitet nikada nije otkriven. Svoj nadimak, dobio je po tome što je sve svoje žrtve usmrtio 9. februara.

Policija u Americi je 2009. godine sva ubistva povezala pomoću DNK analize. Policija je utvrdila da je ubica verovatno bio u ranim dvadesetiim godinama. Formirana je tada i grupa od osam  osumnjičenih. Niko, međutim, nije uhapšen. Od 2011. godine slučaj se vodi kao neaktivan, ali nije zatvoren.

Prva žrtva bila je Sonija Mejia koja je ubijena 9. februara 2006. godine. U trenutku smrti imala je 29 godina. Silovana je i zadavljena. Damijana Kasilo zadavljena je u svom stanu 9. februara 2008. godine kada je imala 57 godina. Beba od nepunih šest meseci je nestala i nikad nije pronađena, a istražitelji su sigurni da je i ona žrtva ubice 9. februara.

Ana Volš, da podsetimo, nestala je u novogodišnjoj noći, tačnije u prvim satima 1. januara. Brajan je je uhapšen još 8. januara zbog ometanja policijske istrage, a dan kasnije prvi put je izašao pred sudiju i to sa ciničnim osmehom na licu.

Drugi put bez osmeha

Deset dana kasnije, 18. januara, kada se drugi put pojavio u sudu, više nije imao osmeh na licu, jer je i zvanično optužen za ubistvo supruge Ane sa kojom je bio gotovo osam godina u braku u kojem su rođena njihova tri sina, koja imaju od dve do šest godina.

Brajanova majka bila u kući kad je Ana ubijena

Brajan Volš priznao je da je njegova majka Dajana bila u njihovoj kući 1. januara, kada je Ana poslednji put viđena živa. To se zaključuje iz Brajanovih zahteva za izlazak koje je predao lokalnoj policiji, a koje je američkim medijima otkrio šef policije Kohaseta. Policija i tužilaštvo veruju da je Brajan najverovatnije 1. januara u ranim jutarnjim satima presudio Ani u iznajmljenoj kući u Kohasetu, gde su privremeno živeli. Brajan je, prema mišljenju tužilaštva, najpre ubio u kući, a potom je njeno telo raskomadao i delove razbacao po kontejnerima i deponijama u Bostonu.

Slučaj Ane Volš u poslednje vreme je delimično pao u drugi plan kako u Srbiji tako i u Americi, ali će ove nedelje ponovo biti u žiži javnosti pošto će Brajan Volš, kako je najavljeno, u četvrtak 9. februara po treći put izaći pred sudiju.

Prema pisanju američkih medija, koji poznaju slučaj, ali i praksu u američkim sudovima u ovakvim situacijama, očekuje se da tužilac sutra predstavi nove dokaze do kojih je istraga došla u prethodne tri nedelje koliko je prošlo od prethodnog saslušanja. Reč je, kako se pretpostavlja o rezultatima dodatnih DNK veštačenja sa predmeta koji su pronađeni u kući Volšovih, ali i na deponiji nadomak kuće Brajanove majke Dajane.

Nije, kako pišu američki mediji, isključeno da se obelodane i novi detalji dobijeni tokom razgovora  sa Aninom svekrvom, ali i sa bebisiterkom koja je boravila u kući Volšovih posle Aninog nestanka. Moguće je, takođe, da su u želji da razreše čitav slučaj psiholozi i pedagozi razgovarali i sa Aninom i Brajanovom decom,, koja su bila u kući u vreme kada se tragedija dogodila.

Glavno suđenje Brajanu Volšu, iako je on optužen za ubistvo, kako prenose američki mediji, moglo bi da počne tek za nekoliko meseci, pošto se krivični postupak, po američkom zakonodavstvu, odvija u više faza.

Volš se, da podsetimo, na prethodnom pojavljivanju pred sudijom izjasnio da nije kriv. On ima pravo da se predomisli i prizna krivicu, kako bi sklopio dogovor sa tužilaštvom. Ukoliko, pak, to ne učini, uslediće preliminarni postupak pred sudom. Tada će tužilac morati da dokaže postojanje dovoljno dokaza da je okrivljeni počinio krivično delo, a potom će sudija odlučiti da li će zakazati suđenje ili obustaviti čitav postupak.

Ljubav, novac i selidba

Ukoliko do suđenja dođe i ono se zakaže, trebalo bi da usledi faza odlučivanja o prethodnim pitanjima, a tek posle toga čekalo bi nas glavno suđenje, koje počinje formiranjem porote od 12 članova.

Ani u usta gurnuo papuču da ne vrišti dok je ubija!?

Kako tvrdi srpski detektiv Braca Zdravković, pronađene su papuče koje je Volš ugurao u usta Ani, koju je nasmrt prebio, da bi je sprečio da vrišti.

- Te papuče su bile presavijene i stajale su u fioci u hodniku. Sada je ustanovljeno da je na jednoj strani papuče Brajanov, a na drugoj Anin DNK - priča detektiv, tvrdeći da dokazi sugerišu da je Brajan možda stavio papuče u Anina usta da bi je ućutkao, navodeći da mu je ove informacije potvrdila američka policija.

S obzirom na to gde se DNK nalazi na papučama, Zdravković objašnjava da je Brajan, kada je ušao u salu, najverovatnije rukom pokupio te papuče i gurnuo ih u Anina usta kako ne bi vrištala, a to potvrđuje što je DNK tako raspoređen.

Istražitelji se, u međuvremenu, suočavaju sa jednim od glavnih zadataka, a to je pronalaženje konkretnog motiva, koji je Brajan Volš imao za ubistvo supruge Ane. Trenutno su u opticaju tri, koja se pomno istražuju. To su ljubav, novac i selidba.

Prvi motiv je ljubav, tačnije njihovi problemi. Sve govori da im je brak bio u krizi, a o tome svedoči podatak da na društvenim mrežama Ana duže od dve godine nije okačila nijednu zajedničku fotografiju.

Drugi motiv je novac, jer jje Ana definitivno bila sposobna da ga zaradi i imala je na svoje ime imovinu vrednu gotovo tri miliona dolara. Istražitelji veruju da je Brajan želeo da se dočepa tog novca i da je zbog toga ubio suprugu.

Ana i Brajan su se, što je potvrdila njena majka Milanka Ljubičić, sporili i oko mesta boravka. Ana je, naime, insistirala na preseljenju u Vašington, gde je radila, kako bi više vremena provodila sa decom, dok je Brajan odlagao selidbu, jer je i dalje bio u kućnom pritvoru zbog ranijih finansijskih prevara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike