Iskaz Belivukovog pokajnika: "Budimir je bio adrenalinski unezveren dok mi je pokazivao leševe!” Na telima krvlju prozivali rivale

31.10.2022

19:54

0

Bojan Hrvatin zvani Fabula je sa Tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice u zamenu za manju kaznu i priznao je sve o klanu Belivuka i Miljkovića

Iskaz Belivukovog pokajnika: "Budimir je bio adrenalinski unezveren dok mi je pokazivao leševe!” Na telima krvlju prozivali rivale
Aduti Tužilaštva su i svedoci saradnici - Copyright 24sedam/Profimedia/MUP/E Stock

U slučaju protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Tužilaštvo raspolaže mnoštvom dokaza koji ukazuju na izvršenja najtežih krivičnih dela. Aduti Tužilaštva su i svedoci saradnici u ovom postupku koji su bili pripadnici zloglasnog klana, a jedan od njih, Bojan Hrvatin Fabula, do detalja je opisao ubistva u kojima je učestvovao i o kojima ima saznanja. U svom opširnom iskazu izdvojio je i neke od prvih likvidacija za koje se tereti ovaj klan, a čije su žrtve skončale na gotovo identičan način.

Iako nije u njemu učestvovao, Hrvatin tvrdi da je dobro obavešten o ubistvu Aleksandra Gligorijevića Pukija i da su mu, još pre nego što je počeo da radi sa ostatkom klana na ubistvima, pokazane fotografije Pukijevog raskomadanog tela, i to sa potpisom.

Gligorijević je, navodno, bio blizak Slavoljubu Trajkoviću Trajku, koji je u javnosti poznati i po pucnjavi u beogradskom noćnom klubu "Stefan Braun". Trajković se još u požarevačkom zatvoru "Zabela" zamerio Hrvatinu, a klan je želeo da se reši i njega i njegovog saradnika Pukija jer su, prema njihovim informacijama, planirali ubistvo Veljka Belivuka.

Hrvatin u svom iskazu kaže da je Trajko bio glavna meta klana u tom periodu, ali je spletom okolnosti umesto njega u koritu prvo završio Gligorijević. 

Svedok saradnik je naveo da ne zna detalje ove likvidacija, ali da mu je nakon ubistva Miloš Budimir, trećeoptuženi u klanu, pokazao fotografije Gligorijevićevog raskomadanog tela podeljenog u dva korita. Prema njegovim rečima, na tim fotografijama je video i da piše "Trajko". Tako je reagovao i kad su mu u Tužilaštvu pokazane ove fotografije.

- Jeste, to sam video. Vidite ovde, tu piše Trajko - objasnio je Hrvatin.

Ističe i da je Budimir, dok mu je pokazivao fotografije, bio "adrenalinski unezveren". Kad mu je pokazao fotografije, samo je prokomentarisao: "Biće toga još."

Facebook/Aleksandar Gligorijević Puki
 

Likvidacija Gligorijevića, sa sve potpisom koji je predstavljao poruku za neprijatelje, tako podseća na ubistvo Gorana Veličkovića, vođe frakcije navijača Partizana "Jang bojs", koja je usledila samo dva meseca kasnije.

Goksi i Hrvatin su se, prema rečima svedoka saradnika, poznavali odranije. Hrvatin je dobro znao i jednog Goksijevog "poslovnog partnera", pa su zajedno krenuli u posao sa prodajom droge. Međutim, niko iz klana nije znao da je Hrvatin na vezi sa Veličkovićem.

- Pitali su me je l' se ja to čujem sa "Žutim", što je bilo ime Gorana Veličkovića na aplikaciji "kaj". Rekao sam da je on "Jang bojs" i da ga poznajem, da mi pomaže u nekim poslovima preko druga. Miljković mi je na to rekao: "Je*** ga usta." Onda je krenuo da kuje plan za njegovu likvidaciju, a Miljković je imao veliku želju da ga se on "reši", baš ga je mrzeo. Znali su da je Goksi sa one druge strane, da je blizak "škaljarcima" i Filipu Koraću - rekao je Hrvatin u svom iskazu.

Prema njegovim rečima, planiranje Goksijevog ubistva je trajalo dugo, ali se od početka znalo da će Hrvatin biti taj koji će Veličkovića namamiti i dovesti u "klanicu" u Ritopeku.

- Sve su mi objasnili, put, kad da se nađem sa njim i gde. Taj dan je bio 3. avgust, ja sam Goksiju rekao da mogu da mu nabavim pištolj koji je tražio, da bi se zaštitio, i to sve preko navodnog druga iz Zabele koji je u stvari bio Nebojša Janković. Trebalo je samo da ga dovedem do skretanja za tu kuću, a tamo bi me čekali Janković i Nebojša Đurćić u "kediju" da Goksiju prodaju oružje. Međutim, kada je Veličković izašao iz auta da pogleda šta mu nude, Đurić ga je savladao i ubacio u vozilo. Iz kukuruza su izašli još braća Budimir, Belivuk i Lalić i svi su se sa Goksijem, Jankovićem i Đurićem uputili u kuću u Ritopeku - priča Hrvatin.

Kako je objasnio, dok su Veličkovića vodili u "kuću strave", deo ekipe se vozio sa njim pozadi u belom "kediju", i toliko su ga krvnički tukli da je Belivuk koji je sedeo napred iz sve snage lupio šakom i rekao: "Mnogo arlauče, prekinite, čuće nas neko."

Goran Veličković Goksi / Facebook
 

Dok su ostali bili u Ritopeku, Hrvatin se vratio u grad i seo u kafić.

- Miljković je došao tamo i rekao mi da mora da ide da "reši" Goksija. Hteo je da baš on to uradi. Otišao je, nisu se mnogo zadržavali. Čak je posle ispričao da je bio baš izdržljiv, da se nije mnogo bunio, čak je i sam legao. Kasnije sam video i fotografije njegove odsečene glave - rekao je Hrvatin na saslušanju.

Na telu Gorana Veličkovića, kako je potvrdio svedok saradnik, ali i fotografije dostavljene Tužilaštvu, krvlju je bilo ispisano "Korać pi***".

Podsetimo, tela Gligorijevića i Veličkovića nikada nisu pronađena, a fotografije do kojih je Tužilaštvo došlo su sa šifrovane aplikacije "Skaj". Iz tog razloga, odbrana veruje da može da ubedi sudsko veće da su ti dokazi pribavljeni na nezakonit način. Međutim, kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića praćena je nešto više od šest meseci i, osim "Skaja", postoje neoborivi dokazi koje Tužilaštvo čeka da predoči.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike