Svedok saradnik otkrio ko su bili Belivukovi prljavi policajci: "Purković je davao informacije koje samo MUP može da ima!"

25.04.2023

15:29

0

Autor: Lj.K.

Nikola Spasojević naveo da su Belivuk i Miljković vratili u policiju suspendovanog policajca Purkovića

Svedok saradnik otkrio ko su bili Belivukovi prljavi policajci: "Purković je davao informacije koje samo MUP može da ima!"
Veljko Belivuk bio na vezi sa policijom - Copyright Veljko Belivuk Tanjug/Rade Prelević

U nastavku suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, njihov bivši član, a sada svedok pokajnik Nikola Spasojević odgovara na pitanja sudije, tužilaštva i odbrane.

Na pitanje predsednice sudskog veća Vinke Berahe da li je znao kako je izvršena otmica Gorana Mihajlovića, odgovorio je:

- Posle otmice i ubistva, Miljković je tražio da Milinko Brašnjović i ja odemo do jednog kafića kod Fakulteta bezbednosti, posle sam povezao kada sam čitao u novinama da je majka njegova pokrenula svoju istragu, rekao je da će doći dve žene i da polomimo lokal. Posle sam u tužilaštvu znao da je to čovek koji je za mene bio NN, pokazao sam i kuću u Surduku, rekao je svedok pokajnik.

24sedam/ Goran Sivački
Goran Mihajlović otrovan pa spaljen u Surduku

Da li ste poznavali pokojnog Aleksandra Gligorijevića?

- Jesam, on je bio drug Veljka i Marka, dolazio je na stadion.

Kada je lišen života?

- Sredinom 2020., znam da je posle Atine.

Gorana Veličkovića ste poznavali?

- Ne.

Kada je on ubijen?

- Trećeg avgusta, ostalo mi je u sećanju jer je bilo u nedelju dana sa ubistvom Nikole Mitića.

Predhodno je Spasojević, na pitanje tužioca da li su predstavnici grupe imali veze za osobama iz MUP, odgovorio potvrdio.

- Naravno,, Aleksandar Purković je na skaju bio šerif. On je iz kraja Miljkovićevog, bio je nešto suspendovan, pa su mu Miljković i Belivuk pomogli da se vrati u službu, na Zvezdaru. Bio je i Papić, on je dolazio na stadion u bazu, bio je King na skaju.

Da li ste vi kontaktirali sa Purkovićem?

- Jesam, ali ne preko skaja nego preko običnog telefona. Marko je koristio moj telefon za kontakte koji nisu preko skaja, zvao ga je na Viber.

Na pitanje tužioca šta je Purković radio za grupu, svedok saradnik je odgovorio da je "davao informacije koje samo policija može da ima."

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike