Raspisana poternica za Radojem Zvicerom: Šef "kavčana" od grupe koja je "pala" u velikoj policijskoj akciji naručio ubistvo svog čoveka!

20.04.2023

14:16

0

Autor: Ekipa 24sedam

Ova grupa planirala je likvidaciju Strahinje Savića

Raspisana poternica za Radojem Zvicerom: Šef "kavčana" od grupe koja je "pala" u velikoj policijskoj akciji naručio ubistvo svog čoveka!
Radoje Zvicer - Copyright Radoje Zvicer/MUP

Viši sud u Beogradu raspisao je još jednu poternicu za vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, zbog sumnje da je bio deo kriminalne grupe koja je u utorak uhapšena u velikoj akciji policije.

Njemu se na teret stavlja da je bio deo kriminalne grupe i da je ostale pripadnike podstrekao na pokušaj ubistva za koji se sumnjiče. U akcijama je uhapšeno pet osoba, a osim za Zvicerom, traga se za još jednim muškarcem.

Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija
Radoje Zvicer

Prema pisanju Kurira, ova grupa planirala je likvidaciju Strahinje Savića. Savić je, podsetimo, uhapšen zajedno sa sugrađaninom Lazarom Ilićem u Budvi u januaru 2021. godine, zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Marka Ljubiše Kana.

Izvor navodi da se sumnja da je vođa kavačkog klana likvidaciju svog čoveka naručio jer je "zabrljao" u Budvi, u vreme kada su u Crnoj Gori boravili i Veljko Belivuk i Marko Miljković, a potom posle hapšenja dao istražiteljima informacije o kriminalnoj grupi i da je bio označen kao cinkaroš.

Lazar Ilić je, inače, osumnjičen i da je u Beogradu, u Tržnom centru Ušće ubio Aleksandra Šarca.

Printscreen/Pink
Osumnjičeni za ubistvo Aleksandra Šarca

- Ilić i Savić su uhapšeni u akciji crnogorske policije u isto vreme kada je policija susedne države navodno otkrila da se sprema atentat na Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su u to vreme boravili u Kotoru, kao gosti Radoja Zvicera. Ilić i Savić kako se sumnja, to krivično delo trebalo je da izvrše po nalogu kavčana, odnosno, vračarskog klana koji je bio ogranak kavčana. Vračarci su, podsetimo, uhapšeni u novembru prošle godine ali je njihov vođa Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara tada izbegao hapšenje i za njim je raspisana poternica - podseća izvor.

Ptrintscreen/MUP
Nikola Vušović

Prema njegovim rečima, sumnja se da je kriminalna grupa koja je uhapšena u novembru, posumnjala da su otkriveni zahvaljući kriptovanom telefonu Strahinje Savića, koji je navodno crnogorskoj policiji dao šifru skaja čim je uhapšen, te da se sumnja da je zato postao meta klana za koji je radio.

Savić je na saslušanju nakon hapšenja detaljno govorio o organizaciji ovog zločina. Naveo je da je Iliću dugovao novac, a da mu je on zauzvrat tražio da obavi neki posao za njega.

- Moj zadatak je bio da odem u Budvu i iznajmim tri stana. Kasnije mi je Ilić rekao da moram da pratim lice koje se zove Marko Ljubiša Кan i da izveštavam o tome na grupu, preko kriptovanog telefona. Ključeve od stanova sam ostavio ispod otirača. Kada sam došao u Crnu Goru da pratim Kana, napravili su mi lažna dokumenta na ime Milan. Na Kriptu su mi saopštili da moram da pratim lice koje je poznato kao Marko Ljubiša Kan, da on treba da bude likvidiran. Kada se jedan dan pojavio džip marke "mercedes" kod restorana, izašao je mlađi momak i tuda je bio. Poslao sam na grupu da mislim da smo otkriveni. On mi je prišao i pitao me "koga ti nameštaš". Tada sam se udaljio - rekao je Savić tada, preneli su crnogorski mediji.

Međutim, pred sudom je izjavio da je prošao torturu u policiji i da je zbog toga lažno priznao i optužio i druge pripadnike grupe.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Lazar Ilić je trebalo da ispali hice prema Marku Ljubiši, koji je u jednom od tri iznajmljena štek stana u Budvi čekao znak za akciju od optuženog Strahinje Savića koji je bio zadužen za praćenje mete. Osim Ilića i Savića, optuženi su i Grga Milićević, Miloš Klečko i Nikola Mileković koji se nalazi u bekstvu.

Pretili i Iliću

Inače, ranije su mediji pisali da Lazar Ilić dobija pretnje u zatvoru u Spužu, da mu poručuju da se ubije ili će ga ubiti, i da su nepoznate osobe, navodno, pokušale da naude njegovom rođenom bratu i ocu u Kraljevu. Navodilo se da se sumnja da iza pretnji i ucena stoje pripadnici "kavačkog klana" odnosno Radoje Zvicer, ali i članovi njihovog srpskog ogranka iz ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike