Specijalci opkolili restoran i objekte u vlasništvu Ljuba Milovića: Slikao se sa Belivukom i Zvicerom, mesecima niko ne zna gde je

17.03.2023

20:57

0

Autor: M. Vu.

Na nalogu za hapšenje, koje je izdao SDT, nalaze se imena 17 osoba mahom aktivnih ili bivših službenika Uprave policije

Specijalci opkolili restoran i objekte u vlasništvu Ljuba Milovića: Slikao se sa Belivukom i Zvicerom, mesecima niko ne zna gde je
Ilustracija - Copyright Profimedia

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) satima pretresaju porodičnu kuću, restoran "Grahovac" i pomoćne objekte koji su u neformalnom vlasništvu odbeglog službenika Uprave policije Ljuba Milovića.

Pretresi u mestu Grahovo kod Nikšića rade se po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Pretresi i dalje traju, saznaju "Vijesti" od više izvora iz bezbednosnih službi.

Milović je crnogorskim službama nedostupan još od jula 2022. godine, kada je SDT dao nalog za njegovo hapšenje zbog sumnje da je bio deo narko-kartela kavačkog kriminalnog klana pod vođstvom Radoja Zvicera.

SPO sa Grahova, a u sklopu današnje opsežne operacije, oduzelo je više građevinske mehanizacije, ali su pronašli i automatsko oružje.

Milović je inače poznat kao blizak saradnik Veljka Belivuka i njegovog klana.

SDT je početkom januara ove godine podiglo optužnicu protiv Lazovića, Milovića ali i pripadnika kavačkog klana - Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Milana Vujotića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića.

Prema navodima optužnice, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja i veruje se da su prekookeanskim kanalima uspeli da u nekoliko navrata prokrijumčare najmanje tri tone kokaina i zarade stotine miliona evra...

Na osnovu EUROPOL podataka, SPO i SDT mesecima rade na ovom predmetu i prikupljaju druge materijalne dokaze, a na osnovu kojih je tokom ove sedmice pokrenuta opsežna operacija hapšenja policijskih službenika ali i članova ove kriminalne organizacije.

Na nalogu za hapšenje, koje je izdao SDT, nalaze se imena 17 osoba mahom aktivnih ili bivših službenika Uprave policije.

Specijalno policijsko odeljenje je u protekla tri dana uhapsilo pet osoba sa tog spiska - Kotoranina Miletu Ojdanića ali i službenike policije Gorana Stojanovića, Milana Popovića, Vladimira Bajčetu. Uhapšen je i Podgoričanin Tihomir Adžić.

Na nalogu su i imena službenika UP Ivana Stamatovića i Nebojiše Bugarina, koji su za sada u bekstvu...

U grupnom četu i Radoje Zvicer

Milović je 11. decembra poslao skrinšot sa zajedničke čat grupe u kojoj su on, Lazović i Radoje Zvicer, jedan od šefova kavačke kriminalne grupe, u kojoj kaže: "Nastavljamo sa biznisom".

- Slika predstavlja izvod sa bankovnog računa ili sliku bankovnog računa kripto valute na kojoj se vidi da je iznos na računu 49.624.511,10 eura - piše u dokumentu Europola.

Sudeći prema podacima iz tog dokumenta, istovar kokaina u luci dogodio se 17. decembra.  U dokumentu se ne navodi u kojoj luci je istovarena droga.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike