Traže ga sve policije sveta, a sud u Novom Sadu prvi ga osudio: Odbeglom Zviceru više od dve godine robije za lažna dokumenta!

14.02.2023

14:09

0

Autor: Lj.K.

Pored Zvicera osuđen je i policijski službenik iz Temerina koji je vođi "kavčana" pomogao da uzme pasoš na ime Slobodan Zec

Traže ga sve policije sveta, a sud u Novom Sadu prvi ga osudio: Odbeglom Zviceru više od dve godine robije za lažna dokumenta!
Radoje Zvicer - Copyright Radoje Zvicer/MUP

Apeacioni sud u Novom Sadu, potvrdio je provostepenu presudu Višeg suda kojoim je Radoje Zvicer (40) iz Kotora, osuđen na jedinstvenu kaznu od dve godine i pet meseci zatvora zbog navođenja na overu neistinitog sadržaja i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Ovo je prva pravosnažna presuda protiv odbeglog vođe "kavačkog klana" za kojim tragaju sve policije sveta zbog sumnje da je naručio brojna ubistva svojih suparnika "škaljaraca".

Prvookrivljenom Milenku Đukić, bivšem policajcu iz Temerina, koji je prvobitno bio osuđen na dve godine i tri meseca, kazna je smanjena na dve godine. On je kažnjen za zloupotrebu službenog položaja i navođenja na overu neistinitog sadražaja.

Zvicer je optužen da je uticao na policajca Đukića da mu pomogne i obezbedi dokumenta i lažno boravište u Novom Sadu kako bi dobio ličnu kartu i pasoš na ime Slobodana Zeca.

Sada bovši policajac je Zviceru je prema optužbi, omogućio da dođe do biometrijskih ličnih dokumenata sa kojima je ovaj više puta prelazio državnu granicu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike