Niški "pink panter" je mačka sa 9 života: Preživeo rafale i bombu, a Zvicer platio dvojicu Bosanaca da ga ubiju kad dete odvede u vrtić!

14.03.2023

13:45

0

Bojan Hrvatin, bivši vojnik Veljka Belivuka koji se nagodio sa tužilaštvom, opisao kako su hteli da ubiju Mladena Lazarevića

Niški "pink panter" je mačka sa 9 života: Preživeo rafale i bombu, a Zvicer platio dvojicu Bosanaca da ga ubiju kad dete odvede u vrtić!
Zvicer i Belivuk hteli da ubiju Pink Pantera - Copyright 24sedam/Facebook/E Stock/Tanjug/YouTube/ Kriminális

Mladen Lazarević iz Niša, pripadnik međunarodne bande "Pink panteri", sa kojom je pre više od 15 godina učestvovao u spektakularnoj pljački dragulja u Dubaiju, više puta je preživeo sigurnu smrt, a poslednji put je samo spletom okolnosti izbegao likvidaciju koju je platio vođa "kavčana" Radoje Zvicer, a Veljko Belvuk je organizovao.

Bojan Hrvatin, okrivljeni svedok na suđenju organizovanoj grupi Vejka Belivuka i Marka Miljkovića, otkrio je juče u Specijalnom sudu da je upravo on, po Belivukovom nalogu, pratio Lazarevića, a da su dvojica Bosanaca dovedena u Beograd da ga ubiju kad Zvicer za to da zeleno svetlo.

Prema Hrvatinovim tvrdnjama, Belivuk mu je rekao da ima posao, "da je u pitanju Mladen Lazarević koji je učestvovao u pljački u Dubaiju sa Ljepojom".

MUP
Mladen Lazarević izbegao smrt u Westu 65

- Ja sam pristao, iznajmio sam stan u naselju West 65 na Novom Beogradu, gde je on bio, i trebalo je da mu pratim navike kako bismo izvršili atentat na njega. Postavili smo kamere u jednom kafiću gde je on non-stop dolazio, čak je i Zvicer svaki dan gledao uživo snimke Lazarevića - rekao je okrivljeni svedok.

Kako je objasnio, tokom praćenja uočili su da Lazarević ima obezbeđenje, da ide u teretanu i da ima dva rezervisana parking-mesta, jedno za ženin džip, a drugo za blindu koju je vozio.

Rođak "škaljarac" zakočio metak

- Dva Bosanca su trebala da ga ubiju, sa jednim sam se spojio, ne mogu da se setim kako se zvao na Skaju. Našli smo se na Novom Beogradu, dao sam im 2.000 evra, da imaju za život, i rekao sam da ću im pokazati mesto gde treba da ga rade. Snimio sam to mesto kamerom na satu, međutim, to mesto je otpalo jer mu navika nije bila konstantna. Primetili smo da dete izvodi u vrtić, pa je rešeno da tu bude ubijen. Plan je propao kada se saznalo da je jedan visokopozicionirani "škaljarac" rođak jednom od tih Bosanaca. Mi smo to provalili, a oni su zbrisali sa štek stana - ispričao je Hrvatin, navodeći da je vođa "kavčana"  Radoje Zvicer rukovodio tom akcijom.

Minut i po straha vredan 11 miliona evra

Pljačka u Dubaiju 2007. smatra se najspektakularnijom koju je banda Pink Panter izvela. Tada su četvorica pljačkaša sa dva „audija A8" došla do tržnog centra „Vafi siti" u Dubaiju. Beli „audi" parkirali su pored draguljarnice „Graf", dok su crnim automobilom, vozeći u rikverc, razbili izlog zlatare. Iz automobila su potom istrčala trojica maskiranih muškaraca i za samo minut i po utrčala u zlataru, otela dve vreće pune nakita, vratila se u auto i pobegla. Vrednost nakita bila je 11 miliona evra

Svedok okrivljeni je dodao i da je za ovaj posao, iako Lazarević nije ubijen, dobio od Zvicera 25.000 evra, od kojih je Belivuk uzeo 5.000 da bi pokrio troškove iznajmljivanja stana.

Mladen Lazarević izbegao je smrt i oktobra 2015. godine, kada su napadači iz crnog "audija" ispalili više od 30 hitaca na terensko vozilo "range rover" u kojem se u tom trenutku on nalazio.

Napad se dogodio ujutro na Novom novosadskom putu kod skretanja za naselje Plavi horizonti u Zemunu, a Lazarević je sa povredama glave bio zbrinut u KBC "Bežanijska kosa".

Crni "audi" i Plavi horizonti

Kao u filmskom scenariju, napadači su otvorili prozor i iz automobila u pokretu ispalili čitav rafal na Lazarevićev "range rover". Stakla su popucala, a Lazarević je nekim čudom uspeo izbeći smrt. Nastavio je da vozi i zakucao se u znak.

Dve godine ranije, 17 decembra 2013. godine, ispod automobila Lazarevićeve supruge Bojane Mitić u Nišu pronađena je ekslozivna naprava.

Bomba je otkrivena slučajno, jer se otkačila sa automobila i pala na zemlju. U to vreme se spekulisalo da je motiv napada bila osveta Lazarevićevih saučesnika nezadovoljnih deobom plena posle neke od pljački.

Ljepoja nije imao sreće

Mladen Lazarević je spletom okolnost ostao u životu, ali njegov zemljak i saborac, sa kojim je učestvovao u više pljački vrednog nakita, nije preživeo "kavčane". Milan Ljepoja ubijen je u kući strave u Ritopeku gde ga je, prema optužnici, namamio i likvidirao klan Veljka Belivuka.

Nalog da se ubije Ljepoja došao je lično od Radoja Zvicera, koji je imao informacije da je ovaj "pink panter" učestvovao u atentantu na njega u Ukrajini koji je, iako je bio teško ranjen, preživeo.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike