Osumnjičeni za ubistvo devojke (16) u Ripnju priznao krivicu: "Spopale su me crne misli, rugala mi se u kolima" - kaže da hoće da se ubije!

12.04.2023

14:44

0

Autor: M. B.

Nevena P. (16) ubijena je prekjuče u šumi u Ripnju

Osumnjičeni za ubistvo devojke (16) u Ripnju priznao krivicu: "Spopale su me crne misli, rugala mi se u kolima" - kaže da hoće da se ubije!
Stojan Ilić - Copyright Printscreen/Facebook/Stojan I.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Stojan I. (37) zbog sumnje da je na svirep i podmukao način ubio 16-godišnju Nevenu P. prekjuče u Ripnju, a potom pokušao da ubije njenu majku, baku i ujaka.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela Teško ubistvo i Teško ubistvo u pokušaju.

Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih dela za koja se tereti i detaljno izneo svoju odbranu, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

- Sumnja se da je Stojan I. 10. aprila oko 14:30 časova iz porodične kuće maloletne oštećene u Ripnju kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu. Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan I. je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja, izveo je na kosinu ispod železničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju. Zatim joj je svukao pantalone, pokidao donji veš i obnažio, pa je počeo da je ubada i to u predelu stomaka, predelu levog ramena i u predelu vrata sa zadnje strane, usled čega je devojka zadobila teške telesne povrede opasne po život i trpela bolove, a kasnije preminula - dodaje se u saopštenju.

Kako se dodaje, nakon izvršenja ovog krivičnog dela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku, nakon čega je napustio lice mesta, uz pretnju da će se vratiti.

"Spopale su me crne misli"

Kako nezvanično saznaje 24sedam, Stojan I. se na saslušanju branio da su ga "spopale crne misli jer mu se Nevena u kolima rugala i smejala".

I njena porodica mu se, rekao je, "podsmevala jer ima psihičkih problema od kojih se lečio". Rekao je da mu je "jako žao zbog svega što se dogodilo i da hoće da izvrši samoubistvo".

Nevena P. sahranjena je danas na groblju u Ripnju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike