Uspeh kao paravan: Šampionka u tenisu prevozila marihuanu, misica na poternici, briljantna studentkinja tipovala Ranka Eskobara!

18.03.2023

08:00

0

Autor: M. B.

Azra Š. i Jelena M. su uhapšene ove nedelje, a Bobi Tošić se trag izgubio 2017.

Uspeh kao paravan: Šampionka u tenisu prevozila marihuanu, misica na poternici, briljantna studentkinja tipovala Ranka Eskobara!
Slobodanka Boba Tošić, Azra Š. i Jelena M. - Copyright Profimedia/Facebook

Naizgled uspešne u obrazovanju, odnosno sportu, dve mlade devojke uhapšene su u kratkom razmaku zbog ozbiljnijih krivičnih dela i ostavile mnoge u čudu. Studentkinja master studija iz Bosne i Hercegovine Azra Š. (22) u pritvoru je zbog sumnje da je pomagala u ubistvu Ranka Radoševića zvanog Ranko Eskobar u Rušnju, a Jelena M. (20), teniski trener i četvorostruki prvak države uhapšena je zbog sumnje da je na Kopaoniku preuzela 8,5 kilograma droge i prevozila radi dalje prodaje. 

Inače, na Interpolovoj poternici i dalje se nalazi nekadašnja "Plejboj" zečica Slobodanka Boba Tošić, jer je osuđena da je kao članica grupe Darka Eleza pomogla u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine u naselju Vranješ u Lukavici kod Sarajeva.

Ukrala auto korišćen u likvidaciji?

printscreen/Youtube/AvazTv
Azra Š.

Državljanka Bosne i Hercegovine Azra Š. jedna je od šestoro uhapšenih zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Ranka Radoševića, zvanog Ranko Eskobar. Radošević je ubijen 9. marta ove godine u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju. 

Azra Š., student master studija sociologije na Fakultetetu političkih nauka u Sarajevu, uhapšena je u Studentskom domu Bjelave po poternici beogradskog Interpola. Azra je juče saslušana u BiH, gde je sudiji rekla da je bila u Beogradu bila od kraja februara do 7. marta. 

Printscreen/Facebook/A.S
Azra Š.

Po istoj poternici u Bijelini je uhapšen i njen dečko i navodni vođa navijača Partizana iz Brčkog Marko Pjanović.

Azra se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala "golf" i predala ga Luki V. i Stefanu Z. koji su se njim odvezli do pumpe gde su ubili Radoševića.  Njih dvojica i jedna maloletnica uhapšeni su u stanu na Novom Beogradu.

Azra je, inače, 5. marta u jednoj grupi na Fejsbuku objavila da traži stan u Višnjičkoj banji, a takođe je krajem januara u jednoj grupi za čuvanje dece tražila posao kao dadilja krajem januara, navodeći da je lokacija koja joj najviše odgovara Zemun i okolina tog beogradskog naselja.

Među reketima šampionke 8,5 kila droge

MUP
U "smartu" u kojem se nalazila Jelena M. pronađeno 8,5 kilograma droge

Jelena M. uhapšena je u Kumodražu zajedno sa jednim maloletnikom, nakon što je policija u automobilu u kojem su se nalazili pronašla 8,5 kilograma droge.

U crnoj torbi koja je bila u gepeku, među teniskim reketima, policija je pronašla marihuanu upakovanu u 20 paketa.

Uhapšena devojka je teniski trener i, prema rečima njene advokatice, četvorostruki prvak Srbije. Živi sa partnerom M. T., nekadašnjim MMA borcem koji je sada trener, a koji se nakon njenog hapšenja takođe našao pod istragom.

Jelena M. se sumnjiči da je drogu preuzela na Kopaoniku, pa je prevozila radi dalje prodaje.

Na saslušanju se branila ćutanjem, nakon čega joj je određen pritvor. Devojka je u pritvoru dočekala svoj 20. rođendan.

Misica na poternici

Printscreen/Facebook
Slobodanka Boba Tošić

Slobodanka Tošić nekadašnja misica i "Plejboj" zečica našla se na crvenoj poternici Interpola, nakon što je optužena, a kasnije i osuđena, da je kao članica grupe Darka Eleza pomogla u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine u naselju Vranješ u Lukavici kod Sarajeva.

Tog aprila 2006. Slobodanka je Ždrala u SMS poruci zamolila da je odveze kod drugarice da uzme skripte, što je on i učinio. Kada je izašla iz automobila, napadači su zapucali na Ždrala. Kako je kasnije ispričao, video je Slobodanku kako rukom “daje znak”, a onda su se začuli pucnji. Ždrale je bio teško ranjen, ali je preživeo.

Slobodanka je uhapšena u Hrvatskoj, da bi u julu 2015. godine bila izručena Bosni i Hercegovini. Negirala je krivicu, ipak, godinu dana kasnije, osuđena je na dve i po godine zatvora, zbog umešanosti u pokušaj ubistva Ždrala, ali je ubrzo pobegla iz kućnog pritvora, te joj se 2017. godine gubi svaki trag.

Printscreen/YouTube/FTV
Darko Elez

Inače, Ždrale i Elez su bili prijatelji i kumovi, međutim njihove bliske veze su u nekom trenutku nestale, da bi potom prerasle u nerijateljstvo.

Darko Elez je uhapšen 21. decembra 2020. godine po Interpolovoj poternici i izručen BiH radi suđenja u predmetu "Lutka". Sud BiH ga je kao člana organizovane kriminalne grupe osudio na 15 godina zatvora, nakon čega je u septembru 2022. prebačen u Srbiju gde izdržava kaznu po sopstvenom zahtevu.

Optužnicom se teretio za više teških krivičnih dela među kojima su teška ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična dela počinjena u periodu od 2005. do 2009. godine.

Đorđe Ždrale osuđen je 2010. godine zbog ubistva tadašnjeg načelnika Uprave policije Republike Srpske Ljubiše Savića Mauzera u Bijeljini, a prema pisanju medija, izašao je na slobodu u februaru prošle godine, nakon izdržanih 12 godina kazne.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike