Najtraženiji Srbi na Interpolu: Među njima se nalazi i fatalna misica koja je na crvenoj poternici (FOTO)

16.11.2021

11:30

0

Autor: 24sedam

Slobodanka Boba Tošić jedina je žena iz Srbije na Interpolovoj poternici

Najtraženiji Srbi na Interpolu: Među njima se nalazi i fatalna misica koja je na crvenoj poternici (FOTO)
boba tosic interpol - Copyright Printscreen/Facebook/Profimedia

Najveća međunarodna policijska organizacija, Interpol, na listi najtraženijih begunaca, između ostalog ima i jednu ženu, ime naročito interesantno na Balkanu.

Reč je o fatalnoj misici, Slobodanki Bobi Tošić, koja se nalazi na crvenoj poternici.

Onog trenutka kada je postupak protiv manekenke počeo, ona je nestala. Slobode je lišena u Hrvatskoj, da bi u julu 2015. godine bila izručena Bosni i Hercegovini.Godinu kasnije, osuđena je na dve i po godine zatvora, zbog umešanosti u pokušaj ubistva Đorđa Ždrala zvanog Đoka, ali je ubrzo pobegla iz kućnog pritvora, te joj se 2017. godine gubi svaki trag.

Tužilaštvo navodi da je tokom 2016. godine bila mamac za Đorđa Ždralu, na koga je potom i pucano.

Namamila Đoku

Ždrale, koji je kasnije osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera, rekao je da je Slobodanku upoznao u zatvoru, gde je posećivala dedu, a naveo je i da je jednom video u društvu Darka Eleza.

On je dodao da, kad se god nalazio sa Slobodankom, ona tražila da na vozilu budu zatamnjena stakla. Na dan kad su ga pokušali ubiti, tvrdi da mu je poslala SMS da dođe po nju.

Kad je došao po nju, rekla mu je da mora kod prijateljice po skriptu za ispit. Dovezli su se u naselje Vranješ u Istočnom Sarajevu, gde su na Ždralu zapucala dvojica muškaraca. Bio je teško ranjen, ali je preživeo.

Takođe, sumnja se da je bila i deo bande koja je ukrala milione evra, na čijem čelu je bio njen tadašnji dečko, još jedno poznato ime na Balkanu, Darko Elez.

Printscreen/Facebook
 

 

Igrom slučaja, ubijeni Ždrale bio je Elezov kum, ali su bliske veze u nekom trenutku nestale, što je eskaliralo u veliko neprijateljstvo.

Crvena poternica

Crvena poternica se raspisuje kada se traže ljude za koje se sumnja da su počinili najteže zločine, ali i one koje su u begu, jer se protiv njih vodi kazneni postupak za takve zločine ili one osuđene i moraju se javiti u zatvor, a to nisu učinili

Na crvenoj Interpolovoj poternici u ovom trenutku nalazi se čak 27 Srba. Za njima se traga zbog ubistva, droge, pedofilje, a zahtev za izručenjem podnele su Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Kipar, Češka... Jednog pak narko bosa traži čak i Brazil.

Na tom spisku nalazi se upravo i tridesetpetogodišnja bivša Miss fotogeničnosti Bosne i Hercegovine i nekadašnja Plejboj zečica.

Hapšenje u Hrvatskoj

- Nisam krim misica! - rekla je Slobodanka na početku postupka protiv nje. Dodala je kako se našla na udaru lokalnih krimosa i najvećeg među njima, Đorđa Ždrale koji ju je fizički maltretirao. 

- Napustila sam studije zbog njega. Nisam učestvovala u pokušaju njegovog ubistva - tvrdila je. 

Međutim, na sudu joj nisu verovali.

Printscreen/Facebook
 

 

Dobila je dve i po godine zatvora, ali se nije našla iza rešetaka. Naime, pobegla je iz kućnog pritvora, a tada su regionalni mediji pisali da je imala pomoć ljudi bliskih Darku Elezu. U ovom slučaju, ona je jedina osuđena, obzirom da su Darko Elez i ostali osumnjičeni, oslobođeni optužbi u Srbiji.

Sumnja se da su joj oni pomogli da neometano pređe granicu i sakrije se u Beogradu. Bosna i Hercegovina je odmah raspisala poternicu za njom, ali od 2017. godine niko ne zna gde se Slobodanka nalazi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike