Vođa "grobara" iz Brčkog na poternici zbog ubistva "škaljarca": Odbegli Pjanović bio blizak sa Belivukovim klanom!

15.03.2023

13:21

0

Marko Pjanović je jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Šedouzi"

Vođa "grobara" iz Brčkog na poternici zbog ubistva "škaljarca": Odbegli Pjanović bio blizak sa Belivukovim klanom!
Marko Pjanović - Copyright MUP

Policija Republike Srpske traga za Markom Pjanovićem iz Brčkog, za kojim je raspisana Interpolova poternica jer se sumnja da je saučesnik u ubistvu Ranka Radoševića, koji je prošlog četvrtka likvidiran na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Prema saznanjima 24sedam, Marko Pjanović je jedan od vođa "Šedouza" iz Brčkog, navijačke grupe "Partizana".

Pjanović je, kako saznajemo od izvora iz istrage, bio blizak sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, koji su u sklopu navijačke grupe "Principi" oformili organizovanu kriminalnu grupu kojoj se sudi za sedam teških ubistava.

- U avgustu 2017. godine poginuo je Siniša Radovanović zvani Škljo, bivši vođa "Grobara" iz Brčkog. Tada se na njegovo mesto nametnuo Pjanović, koji je  dovođen u vezu sa pucnjavom na navijače "Crvene zvezde" u Brčkom.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske tragaju za licem Markom Pjanovićem iz Brčkog, za kojim je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo „Interpolovu“ međunarodnu poternicu zbog učešća u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara na benziskoj pumpi u Rušnju u Beogradu, otkriva naš izvor.

- Pjanovićevo kretanje je poslednja 24 sata primećeno na području Bijeljine. Molimo građane ukoliko primete lice na fotografiji ili imaju neka saznanja o njegovom kretanju da odmah pozovu broj "122" ili se obrate najbližoj policijskoj stanici - naveli su iz policije RS.

Njegova prijateljica Azra Š. uhapšena je juče u Sarajevu, Za Azru sumnja da je ukrala automobil "golf 4" koji je predala izvršiocima ovog dela, Stefanu Z. (28) i Luki V. (26) koji su ga kasnije zapalili na Petlovom brdu.

Facebook/Azra S
 

Stefan Z. iz Lebana i Luka V. iz Kraljeva saslušani su u Višem javnom tužilaštvu i branili su se ćutanjem, dok je maloletnica, koja je im je bila saučesnik, iznela odbranu.

Ranko Radošević, kako se veruje, bio je visokopozicionirani pripadnik "škalajrskog klana" i kum Bobana Baćovića koji je na čelo ove grupe došao posle ubistva Jovice Vukotia u istanbulu.

Radošević se u Beogradu bavio i prodajom automobila.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike