Naručioci ubistva vođe "Hed hantersa" u Obrenovcu i dalje nepoznati: Bosanac ćutao na saslušanju kao i dvojica ranije uhapšenih

21.11.2022

16:50

0

Damir Porčić uhapšen u BiH i izručen Srbiji zbog sumnje da je ubio Branislava Penčića u "sačekuši" u Obrenovcu

Naručioci ubistva vođe "Hed hantersa" u Obrenovcu i dalje nepoznati: Bosanac ćutao na saslušanju kao i dvojica ranije uhapšenih
Branislav Penčić ubijen u Obrenovcu - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Instagram

Damir Porčić (26) u petak je uhapšen u Bosni i Hercegovini gde se krio osam meseci posle likvidacije Branislava Penčića, bivšeg vođe grupe navijača Partizana "Hed hanters". On je izručen našoj zemlji.

Za Damirom Porčićem je po nalogu Višeg suda u Beogradu bila je raspisana međunarodna poternica. Njemu je određen jednomesečni pritvor. Svoju odbranu Damir bi trebalo da iznese na početku suđenja.

Policija je nekoliko dana nakon likvidacije uhapsila Umera Š. i Igora B. koji su se u Višem javnom tužilaštvu branili ćutanjem i trenutno su u pritvoru.

Istraga je, kako se saznaje, pokazala da su pomagači Damira P. u zločinu bili makedonski državljanin Umeri Š. (52), kod kog su pronađena falsifikovana dokumenta na ime Viktor Kovačić, kao i Igor B. iz Beograda, koji nema dosije. Prema nezvaničnim informacijama, za Umerijem Š. traga i Makedonija, pošto je pobegao iz zatvora u toj državi..

Trojica osumnjičenih za teško ubistvo Branislava Penčića, bivšeg vođe navijača Partizana, dugo su ga pratili i tačno znali gde će kog dana biti. Na osnovu toga svako je imao svoju ulogu u zločinu.

Damira u Obrenovac je "fijat puntom", koji su iznajmili u jednoj rentakar agenciji, dovezao Umeri. Na snimcima se vidi da su ga satima čekali u "puntu". Kada su videli njegov automobil, ubica je izašao iz automobila, prošao kroz zgradu, izašao na zadnji ulaz i prišao na nekoliko metara Penčiću i njegovoj supruzi. Iz pištolja s prigušivačem ispalio je nekoliko hitaca u vođu navijača, koji je preminuo na putu do bolnice.

Sa lica mesta, kako su ispričali očevici jezive pucnjave, pobegli su "puntom", a potom najverovatnije prešli u drugi automobil kako bi zavarali trag.

Za sada nije poznato ko je naručio i platio ubistvo Penčića. Uhapšeni nisu želeli da iznesu odbranu, pa se veruje da će to uraditi tokom suđenja. Inače, Penčić je bio na čelu Partizanove grupe "Hed hanters", a odranije je poznat policiji po više krivičnih dela. On je ranjen 2016. godine na autobuskoj stanici u Obrenovcu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike