Ko je angažovao Bosanca da u sačekuši u Obrenovcu ubije vođu "Hed hantersa"? Danas će biti saslušan, pomagači se brane ćutanjem

18.11.2022

13:34

0

Autor: Lj.K.

Damir Porčić (26) uhapšen posle osam meseci bekstva zbog ubistva Branislava Penčića

Ko je angažovao Bosanca da u sačekuši u Obrenovcu ubije vođu "Hed hantersa"? Danas će biti saslušan, pomagači se brane ćutanjem
Branislav Penčić ubijen u Obrenovcu - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Instagram

Damir Porčić (26), državljanin BiH za kojim je bila raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da je iz pištolja s prigušivačem ubio Branislava Penčića, nekadašnjeg vođu navijača Partizanove grupe "Hed hanters", uhapšen je danas po poternici Višeg suda u Beogradu.

On će danas biti priveden na saslušanje kod sudije za prethodni postupak radi dalje odluke o pritvoru, a da li će progovoriti o tome ko ga je i zbog čega angažovao da ubije Branislava, ili će se, kao i njegovi saučesnici, braniti ćutanjem, ostaje da se vidi.

Sumnja se da su mu pomagači u zločinu bili makedonski državljanin Umeri Š. (52), kod kog su pronađena falsifikovana dokumenta na ime Viktor Kovačić, kao i Igor B. iz Beograda, koji nema dosije.

Branislav Penčić, bivši vođa navijačke grupe "Hed hanters" FK Partizan, ubijen je 19. marta ove godine oko 15.00 u mafijaškoj sačekuši u Ulici Vuka Karadžića u Obrenovcu. Likvidiran je ispred kuće dok je iz crnog automobila "hjundai" sa suprugom Anom D. iznosio kese iz auta i peške sa njom krenuo ka parkiranom "renou".

Egzekutora iz Bosne je u Obrenovac "fijat puntom", iznajmljenim u jednoj rentakar agenciji, dovezao Umeri.

Satima su u "puntu" čekali da Penčić naiđe, a kada su videli njegov automobil, ubica je izašao iz automobila, prošao kroz zgradu, izašao na zadnji ulaz i prišao na nekoliko metara Penčiću i njegovoj supruzi. Iz pištolja s prigušivačem ispalio je nekoliko hitaca u vođu navijača, koji je preminuo na putu do bolnice.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike