Poternica za dvoje bosanskih državljana: Pomogli ubicama Ranka Eskobara, dali im kompletnu logistiku!

13.03.2023

17:19

0

Istraga pokrenuta protiv četiri osobe osumnjičene za ubistvo Ranka Radoševića

Poternica za dvoje bosanskih državljana: Pomogli ubicama Ranka Eskobara, dali im kompletnu logistiku!
Osumnjičeni za ubistvo Ranka Eskobara: Ilustracija - Copyright Printscreen/Googlemap/Mup

Za dvoje državljana Bosne i Hercegovine, kako 24sedam saznaje, raspisana je poternica zbog sumnje da su pomagali Stefanu Z. (28) iz Lebana i Luki V. (35) iz Kraljeva u ubistvu Ranka Radoševića (54), poznatijeg kao Ranko Eskobar, na pumpi u beogradskom naselju Rušanj. Radošević je, inače, bio visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana" i dobar prijatelj Radomira Bobana Baćovića, koji je navodno postao novi vođa "škaljaraca" posle ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu u Turskoj.

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je pokrenulo istragu protiv četiri osobe osumnjičene za učešće u ubistvu Radoševića u kafiću na benzinskoj pumpi 9. marta ove godine.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. iz Lebana i Luke V. iz Kraljeva. Protiv još dvoje osumnjičenih, državljana BIH, istraga je pokrenuta zbog sumnje da su počinili teško ubistvo u pomaganju, a zapravo su osumnjičeni da su ubicama pružili logistiku.

Stefan Z. i Luka V. saslušani su danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a branili su se ćutanjem. Tužilaštvo je potom predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Bosanski državljani trenutno nisu dostupni pravosudnim organima Srbije. Tužilaštvo je predložilo da sud i njima odredi pritvor i da donese naredbu o raspisivanju poternice.

Naredbom o sprovođenju istrage Stefan Z. i Luka V. osumnjičeni su da su 9. marta, oko 11:05 sati, na podmukao način ubili Radoševića, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11:32 časova. Osumnjičeni su i da su, tom prilikom, sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću.

Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali Radoševića na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili više hitaca u njega, dok je stajao ispred ulaza u kafić. On jepobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko metaka u leđa, od kojih je Ranko pao na pod. Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine ispalio mu još jedan hitac u glavu.

Obojica su zatim pobegla automobilom marle “golf 4”, koje su na Petlovom brdu zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan u Novom Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike