"Glava se razbija sekirom na pola, pa se mozak izvadi": Nisu se grozili kasapljenja, ali im je smrad creva bio užasan! Hrvatin sve opisao

24.02.2023

19:45

0

"Jedan udari sekirom, jedan pomaže u tome i jedan gleda to da umanji na delove da bi odgovarali za mašinu", kaže Hrvatin

"Glava se razbija sekirom na pola, pa se mozak izvadi": Nisu se grozili kasapljenja, ali im je smrad creva bio užasan! Hrvatin sve opisao
Belivukov klan optužen za sedam brutalnih ubistava - Copyright Facebook/MUP

Bojan Hrvatin, zvani Fabula, svedok okrivljeni u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihove organizovane kriminalne grupe, danas je u svom iskazu u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, do detalja je opisao na koji način su uklanjana tela i uništavani dokazi u klanici Ritopeku. Taj proces možda je i jeziviji od samih ubistava.

Sistem je, prema Hrvatinovim rečima, uvek bio isti.

- Znači kada se ubije, sekirom se udari po glavi ili se, onako, zaseče nožem ako je ubijen na drugi način. Onda se odstrani prvo glava, pa se zatim kreće od nogu. Zaseku se onda sa mesarskim nožem rezovi po butini, listu da bi se došlo do koske, da sekira kada udari da može da preseče. Ono što se ne preseče odmah, nožem se malo doseče ili sekira udari još jednom - ispričao je Hrvatin.

Ne želeći da ulazi u detalje, kako je objasnio Hrvatin, otklanjaju se noge na isti način, a potom i ruke, po istoj proceduri. Uklanjaju se zatim iznutrice i creva, što im je zbog smrada bio užasan posao.

-  I tu smo našli neki sistem. Krene se odozgo, Probuše se rupe na ramenima, pa se drži pravo. Jedan drži, a onda skalpelom pošto je najbolji, secka se, secka, da bi mogli do dođemo do toga da možemo da izvadimo te iznutrice. One se sklone sa strane - opisivao je Hrvatin.

Tranžiranje za mašinu

Razbija se, potom, kako tvrdi, trup, tačnije torzo, rebra. Sve to se, kako kaže, odmah sitni i to radi jedan ćovek.

- Znači jedan udari sekirom, jedan pomaže u tome i jedan, kako da se izrazim, tranžiranje je najbliži oblik kako bi shvatili, gleda to da umanji na te delove da bi odgovarali za mašinu - pojasnio je Hrvatin.

Bili su, kako tvrdi, uigrani i znali su kako i koliki komadi su potrebni da se to sve ne zaglavi u mašini. Sve se, kako kaže, uništavalo na sitne delove i punila su se korita.

- Glava je bila na kraju. Skalp se skidao od kose, da ne bi zaglavilo, jer hoće kosa da zaglavi. I glava se razbija, znači isto sekirom na pola, pa se onda mozak izvadi. Glava se zatim isto sitni da bi mogla da prođe kroz mašinu. Kada se sve to usitni uglavnom je Boslke (optuženi Vlade Draganić) bio zadužen za mlevenje i neko mu je pomagao - naveo je Hrvatin jezive detalje.

Najlonski, pa pleteni džakovi

Hrvatin kaže da je pomagao uglavnom neko ko je to radio najmanje dva puta. Zna da je na tome radio optuženi Nebojša Janković, jer ga je video.

M.M./ATAImages/MUP RS
Ulaz u klanicu u Ritopeku

- Zakači se zatim džak na deo gde izlazi mleveno meso. Džak je providan, najlonski, od čvrstog najlona i u njega se sipa određena količina, gleda se težina. Kada se završi, odvajaju se sa strane džakovi. Pravi se obično pet ili šest džakova, a onda se oni stavljaju u pletene džakove, one kao za žito, da ne bi probilo u transportu - kazao je Hrvatin.

Sve se, kako je rekao Hrvatin, stavljalo u "opel astru" koju je vozio Draganić koga je Hrvatin zvao Brale, a bio mu je nadimak i Boske. Reč je o imenima koja su koristili na kriptovanoj aplikaciji "Skaj".

- Jedan je odvozio do određenog mesta gde je moglo kolima, Odvozio je ljude koji idu to da bace u Dunav. Vraćao se u kuću kolima i čekao kada se završi bacanje u Dunav i spaljivanje, da se vrati nazad. Ovo ja pričam postupak koji znam, jer sam u njemu učestvovao, a pretpostavljam da je na taj način rešen i Lazar Vukićević - zaključio je Hrvatin.

Klan Belivuka i Miljkovića, da podsetimo, tereti se za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, otmice, silovanje i nedozvoljeno držanje droge i oružja.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike