Osumnjičeni za ubistvo "škaljarca" na Pagu kao verni sluga - o likvidaciji ni reči: Od čega strahuje Kragujevčanin?

08.10.2022

18:40

0

Koga sve može da zatvori Tanaskovićev eventualni dogovor sa Tužilaštvom?

Osumnjičeni za ubistvo "škaljarca" na Pagu kao verni sluga - o likvidaciji ni reči: Od čega strahuje Kragujevčanin?
Duško Tanasković - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN 24sedam

Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, koji je osumnjičen za ubistvo "škaljarca" Gorana Vlaovića (38) 25. avgusta na Pagu, neće se izjašnjavati o krivici, ni iznositi odbranu sve dok ne počne suđenje.

Kako je za 24sedam objasnio Vinko Gulišija, Tanaskovićev advokat,  oni su se dogovorili da Kragujevčanin odbranu iznese tek na suđenju i da se za sada ne izjašnjava o krivici.

Gulišija i ponavlja da je Tanasković u lošem psihičkom stanju.

- Nije iznostio odbranu i, kako smo se dogovorili, to neće uraditi sve dok ne počne suđenje za ubistvo Vlaovića. On je u pritvoru u Zadru i tamo će ostati do daljnjeg - rekao je advokat za naš portal.

Iako Tanasković koristi svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem, pretpostavlja se da on ipak strahuje za bezbednost svoje porodice koja bi možda bila ugrožena ukoliko bi on progovorio o organizaciji ubistva Gorana Vlaovića.

Međutim, njegova porodica bi njaviše volela da ga vidi na slobodi, pa su, kako su pisali hrvatski mediji, ponudili kauciju u iznosu od 100.000 evra. Sud je odbio predlog za kauciju, a Tanasković je u pritvoru zadržan zbog opasnosti od bekstva.

Kao nalogodavci Vlaovićevog ubistva, koji je bio desna ruka ubijenog vođe "škaljaraca" Jovana Vukotića, označeni su pripadnici suprotstavljenog "kavačkog klana". Pretpostavlja se da su upravo oni organizovali likvidaciju, a da je Tanaskovićev zadatak bio "samo da puca", zato bi njegov dogovor sa Tužilaštvom mogao da zatvori još neke istaknute "kavčane".

Istraga zločina na Pagu je u toku i saslušani su svedoci ubistva, a navodno Crna Gora još nije tražila izručenje Tanaskovića iako ga crnogorska policija traži jer ga sumnjiči da je pomagao egzekutoru "škaljarca" Milića Minje Šakovića u restoranu u Budvi.

Podsetimo, Tanasković je uhapšen na plaži Zrće zbog sumnje da je hicem iz pištolja, naočigled brojnih svedoka i srpske manekenke i učesnice rijalitija Dragane Banić, ubio Vlaovića (38), zvanog Goro, pripadnika škaljarskog klana iz Herceg Novog.

24sedam/Goran Sivački
 

Očevici su ispričali da se sve desilo veoma brzo i da je ranjeni odjednom pao.

- Goran Vlaović tek je izašao iz kluba. Bio je možda 15 do 20 metara od ulaza, u društvu devojke, srpske manekenke, kad mu je ubica prišao s leđa i iz pištolja s prigušivačem hladnokrvno ispalio hitac u vrat. Vlaović je pao kao pokošen, a ubica je počeo da beži - rekli su tada očevici.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike