Likvidacija Vukotića do najsitnijih detalja: Zvicerov rođak sve pratio na telefonu, kod njega nađene slike mučenja i ubistava "škaljaraca"

22.01.2023

08:00

0

Autor: M. B.

Otkriveno je da su Vukotića pratili četiri meseca

Likvidacija Vukotića do najsitnijih detalja: Zvicerov rođak sve pratio na telefonu, kod njega nađene slike mučenja i ubistava "škaljaraca"
Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra u Istanbulu - Copyright Printscreen/skrinsozcu.com

Visokopozicionirani pripadnik "kavačkog klana" Radoje Živković Žuti danima je pratio sa svog telefona kretanje automobila Jovana Vukotića u Istanbulu. To je činio i 8. septembra prošle godine samo nekoliko minuta pre nego što su šefa "škaljaraca", prema optužnici, ubila dvojica pripadnika turske kriminalne grupe dok je bio u autombilu sa vozačem, trudnom nevenčanom suprugom Mašom M. i malim detetom.

twitter/Süleyman Soylu @suleymansoylu
Jovan Vukotić pre i posle plastične operacije

Za ubistvo Jovana Vukotića optuženo je 16 osoba. Optužnica ima 91 stranu, a u njoj je do detalja opisano kako je Vukotić praćen četiri meseca pre ubistva.

Ubistvo

Kako piše turski "Bir gun", 8. septembra prošle godine, oko 19.55 sati motocikl sa dve osobe je stao pored belog "opela" koji je u tom trenutku stajao u saobraćaju u najprometnijem mestu u Istanbulu, a u kojem je bio Vukotić, njegov vozač, a na zadnjem sedištu bile su Vukotićeva devojka koja je bila u sedmom mesecu trudnoće i malo dete.

Printscreen/trthaber
Jovan Vukotić sa devojkom Mašom

Vukotić je stradao kada ga je upucao napadač koji je sedeo na suvozačevom mestu na motociklu, a koji je imao crnu kacigu. Vukotićev vozač Emre K. je tom prilikom povređen.

Motocikl napadača je nakon pucnjave projurio kroz vozila i napadači su pobegli sa lica mesta.

U međuvremenu, kako se navodi, vozač Emre je polomio dva telefona i bacio ih i skinuo registracione tablice sa automobila. Izbrisao je svu svoju prepisku na aplikacijama "Vacap" i "Signal".

Printcreen/ sozcu.com.tr
Ubistvo Vukotića

Kao direktni počinioci Vukotićevog ubistva označena su dvojica muškaraca iz istanbuske kriminalne grupe Bariša N. - Emircan S. i Jakup S. Emirkan je uhapšen, a Jakupu se izgubio svaki trag. Bariš N., koji je bio na crvenoj poternici zbog više ubistava, je uhapšen u Italiji.

Pratili ga četiri meseca

Prema optužnici, uvidom u zapise kamera policija je utvrdila da su Vukotićevo vozilo pratili Elanur T. i njen dečko Furkan J., članovi bande Binalija Čamgoza koji je uhapšen nekoliko meseci pre ove likvidacije u Crnoj Gori.

Printscreen/Twitter/@kilicdarogluk
Praćenje Vukotića

Dvojac je pratio Vukotića od trenutka kada je napustio luksuzno naselje u kojem je živeo, a bili su mu na udaljenosti od jednog minuta.

Ovaj turski list navodi da je retrospektivnim pregledom kamere i hotelske evidencije utvrđeno da je Vukotić bio praćen četiri meseca. 

Ispod Vukotićevog automobila pronađen je jedan GPS uređaj, a u gepeku još dva.

Policija je utvrdila da su osumnjičeni Furkan i Elanur od 16. avgusta boravili u raznim hotelima u Istanbulu. Iz zapisa kamera je utvrđeno da je 23. avgusta prošle godine oko 4 sata ujutru izašli iz jednog od hotela i otišli do ulice u kojoj je bio Vukotićev vozač. U međuvremenu su na beli "opel" postavili GPS uređaje za praćenje. Ali, tada nisu uspeli da ih stave i u gepek.

Pregledom podataka iz telefona policija je utvrdila da su se Elanur T. i Vukotićev vozač Emre K. jednom sastali, a njihovi telefoni su se stotinu puta signalizirali sa iste baze, što uz gorenavedene činjenice u vezi sa njegovim ponašenjem odmah nakon Vukotićeve likvidacije, na njega baca dodatnu sumnju.

Žuti, Vujotić i Perunović "pali" u hotelu

Desetog dana istrage, kako se navodi, na mejl adresu Odeljenja za organizovani kriminal turske policije stigao je mejl sledeće sadržine:

- Ovaj posao je uradila kriminalna organizačija "kavač". Živković, koji se nalazi na crvenoj poternici, krije se u Istanbulu. Oni koji ga kriju su Murat P., Ajše S. i Asije J. Živkoviću obezbeđuju stanovanje, vozilo i telefonsku liniju. Organizovali su ovaj posao sa Binalijem Čamgozom i kriminalnom grupom u Izmiru.

Printcreen/ sozcu.com.tr
Hapšenje Zdravka Perunovića i Radoja Živkovića Žutog

Turski list navodi da su vođe kavačkog klana nakon Vukotićevog ubistva ostale u Istanbulu i da su bili sigurni da neće biti uhvaćeni.

Murat P., Ajše S. i Asije J. uhapšeni su istog dana kada su u akciji u hotelu u Polonezu u Istanbulu uhapšeni Radoje Živković zvani Žuti, njegov zamenik Milan Vujotić i njegov telohranitelj Zdravko Perunović zvani Pitbul, navodi turski list.

Turska policija
Milan Vujotić

Za Živkovića se navodi da je bio drugi čovek u "kavačkom klanu", a da je njegov zaplenjeni telefon bio ispunjen dokazima o ubistvu.

Živković pratio Vukotića preko telefona

Živković je 22. avgusta prošle godine napravio snimak ekrana internet stranica na kojima je kupio GPS uređaje za praćenje. Dan kasnije, u zoru, Furkan J. i njegova devojka Elanur T. su ove uređaje stavili u Vukotićev parkirani automobil.

Žuti je tog dana napravio novi snimak ekrana i to dok je sa GPS satelitskog uređaja gledao praćenje Vukotićevog automobila, a nakon toga snimke ekrana lokacije automobila napravio je i 30. avgusta i 2. septembra.

Nekoliko minuta pre Vukotićevog ubistva, 8. septembra, Radoje Živković je pratio kretanje njegovog vozila, a čak je mogao da zna i koliko mu automobil brzo ide. 

- Bio je samo nekoliko kilometara od mesta zločina kada je napravio snimak ekrana. Ova slika je takođe u njegovom telefonu  - piše turski list.

Kako se dalje navodi, jedan svedok je naveo da je nakon ubistva jedna osoba snimila ubijenog Vukotića i da se ta osoba sumnjiči da je te slike poslala njegovim ubicama, međutim njegov identitet nije mogao da bude utvrđen.

U telefonu Žutog su pronađene i prethodno snimljene fotografije vozila u kojem je Vukotić ubijen, na parkingu tržnog centra i na ulici. Nekoliko sati pre izvršenja ubistva u 1.26 sati, Furkan je poslao Radoju Živkoviću fotografiju parkiranog automobila, što je takođe pronađeno u telefonu. 

Binali iz zatvora davao uputstva

Binali Čamgoz/Printscreen/Twitter
Binali Čamgoz

Binali Čamgoz uhapšen je u Crnoj Gori po crvenoj poternici zbog ubistva, tri meseca pre Vukotićeve likvidacije. 

- Crnogorske bezbednosne službe javile su da Čamgoz boravi u zatvoru sa pripadnicima "kavačkog klana". Prilikom upada u njihov blok zaplenjena su dva telefona. Drugim rečima, Binali Čamgoz je učestvovao u planiranju ubistva i davao uputstva - piše ovaj turski list i navodi da se tvrdi da je on za ovo ubistvo dobio 1,5 miliona evra.

Slike mučenja "škaljaraca" i ubistvo Mijanovića

U hotelskoj sobi u kojoj je boravio Žuti pronađena je i fleš memorija u kojoj su, prema optužnci, bile slike mučenja i ubistava pripadnika "škaljarskog klana". Pronađeni su i tragovi da je u Istanbulu ubijen Risto Mijanović, za kog se navodi da je Vukotićeva desna ruka, a koji se vodi kao nestao od 2020. godine.

YouTube/Rudar 7
Risto Mijanović

Njegova fotografija iz pasoša je pronađena u šifrovanom komunikacionom sistemu na telefonu u sobi Žutog. Ove fotografije su mu poslate 12. novembra 2020. godine.

Turski list piše da je, prema informacijama dobijenim od obaveštajnih službi Crne Gore, Risto Mijanović je mučen na smrt 9. novembra 2020. godien u Istanbulu.

U vezi sa ovim dokazima, Glavno javno tužilašvo u Istanbulu je pokrenulo novu istragu,  Uhapšen je Željko Bojanić za kojeg se avodi daje jedan od najvećih narko-bosova u Evropi za kojim je takođe bila izdata crvena poternica. 

Foto:Printskrin/Tviter/@Bykhabercom
Željko Bojanić

Ristovo telo je traženo u bašti njegove vile, ali nije pronađeno. Među osumnjičenima je i Turčin Haktan K. Optužnica još uvek nije pripremljena. Kako se navodi, utvrđeno je da su ovo ubistvo organizovali Radoje Živković i Milan Vujotić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike