Žižićev ubica za zločin dobio nekoliko hiljada evra: Policija preko vlasnika "štek" stana traži nalogodavca zločina (FOTO/VIDEO)

09.05.2022

08:21

0

Zatražen je njegov pritvor zbog straha od bekstva, ponavljanja krivičnog dela, uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti

Žižićev ubica za zločin dobio nekoliko hiljada evra: Policija preko vlasnika "štek" stana traži nalogodavca zločina (FOTO/VIDEO)
Facebook

Dvadesetjednogodišnji Kraljevčanin Stefan Milašinović, koji je uhapšen zbog sumnje da je izvršio likvidaciju vlasnika kafića "Ritual" Luke Žižića (37) na Novom Beogradu, je samo egzekutor, a potraga za nalogodavcem ovog zločina još traje. Milašinoviću je za ubistvo Žižića plaćeno svega nekoliko hiljada evra, a posrednik između njega i nalogodavca mu je obezbedio "štek stan" u Kraljevu u kom se krio do hapšenja.

U stanu uhapšenog Milašinovića pronađena je droga i nekoliko hiljada evra, a kako se veruje to je novac koji mu je isplaćen za likvidaciju vlasnika kafića.

Instagram
Stefan Milašinović

Da je Milašinović samo egzekutor koji je bio unajmljen da izvrši zločin bilo je jasno čim je otkriveno ko je. U pitanju je mladić koji iza sebe ima samo nekoliko krivičnih dela - krađe, dilovanje droge, napad na službeno lice, krađu vozila, nanošenje teških telesnih povreda. Veruje se da on Žižića nije ni poznavao, već da je unajmljen da izvrši likvidaciju.

Pink

Ko je nalogodavac zločina, to za sada nije poznato. Proverava se da li je u pitanju "veza iz Crne Gore" odakle je Žižić rodom.

U Beogradu, prema do sada poznatim informacijama, Žižić nije imao nikakve veze sa kriminalom - držao je lokalni kafić sa bratom i vreme najčešće provodio u njemu.

Upravo tu lokaciju i ubica je izabrao za izvršenje zločina. Kobnog dana, kako se sumnja, Milašinović je više puta na električnom trotinetu prošao kraj kafića u kom je Luka sedeo sa bratom, kumom i prijateljima. U jednom trenutku trotinet je sakrio u žbunje, a on je u radnom odelu i sa maskom na licu ušao u lokal i zatražio da ode do toaleta. Par sekundi kasnije izašao je sa rukavicama na rukama i pištoljem i zapucao pravo u Žižića.

Izrešetani mladić pao je mrtav, dok su njegov brat, kum i prijatelji skočili na ubicu, oteli mu oružje, skinuli rukavice i počeli da ga tuku.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ceo zločin, a potom i okršaj snimile su sigurnosne kamere. Međutim u jednom trenutku, iskoristivši momenat dok su prijatelji smirivali brata ubijenog, ubica je, iako sav krvav, ustao i pobegao. Uzeo je električni trotinet i pobegao u pravcu Save.

Kako je odatle pobegao do Kraljeva, i ko mu je u tome pomogao još je predmet istrage. Ali prema nezvaničnim informacijama, vlasnik "Štek stana" nije ni znao ko se u njemu skriva. Njega je navodno pozvao jedan poznanik i pitao ga da li mu je stan slobodan da se tu njegov prijatelj "skloni na par dana". Upravo u ovom "štek stanu" policija je pronašla Miloševića, koji je identifikovan na osnovu snimaka s kamera, ali i brojnih DNK tragova koji su ostali na mestu zločina.

U stanu je pronađena droga i nekoliko hiljada evra.

Milašinović je u petak saslušan, međutim odlučio je da se brani ćutanjem. Zatražen je njegov pritvor zbog straha od bekstva, ponavljanja krivičnog dela, uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti.

 

Bonus video
24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti