Belivuk kao Milov tužilac: Tvrdi da su “škaljarci” državni posao, da je ubica Luke Žižića uhvaćen odmah, a njemu bliskog "radovca" nikad!

17.10.2022

18:45

0

Velja Nevolja pomenuo na današnjem suđenju dvojicu ubijenih navijača

Belivuk kao Milov tužilac: Tvrdi da su “škaljarci” državni posao, da je ubica Luke Žižića uhvaćen odmah, a njemu bliskog "radovca" nikad!
kriminal profimedia-0040352994 copy - Copyright 24sedam/Profimedia/MUP/YouTube

Veljko Belivuk, vođa kriminalnog klana optuženog za sedam ubistava, danas je na početku suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu rekao da se ubijeni šef “škaljarskog klana” Jovan Vukotić “šetao po Turskoj” sa srpskim pasošem, aludirajući da je na taj način bio blizak određenim državnim strukturama.

Pre Belivuka, identične tvrdnje izneo je pre izvesnog vremena i smenjeni tužilac za organizovani kriminal Crne Gore Milivoje Katnić, koji je rekao da je Vukotić bio “državni posao”, a ne odbegli vođa “kavčana” Radoje Zvicer.

24sedam/Goran Sivački /Pink
Miljković i Belivuk se izjasnili da nisu krivi, snimljeni u sudnici

Belivuk je  u današnjem jednočasovnom izlaganju pokušao da diskredituje iskaze svedoka okrivljenih i svedoka saradnika, inače njegovih dojučerašnjih vojnika, osporavao je način na koji je pribavljena skaj komunikacija, ali i citirajući stručnjake iz forenzike, koji su govorili o tome da se DNK tragovi mogu podmetnuti.

Rekao je da su on i njegova ekipa, za koju je objasnio da nisu “Principi” već navijačka grupa okupljena oko slogana “Iz principa”, znali da su izvesno vreme bili pod budnom opservacijom BIA, UKP i SBPOK, i da se znalo kad je ko od njih intiman sa svojom devojkom ili ženom, a da se nije znalo “kad idu da ubiju čoveka”.

Belivuk je rekao da su on i Miljković januara 2020. godine išli u Crnu Goru da babine Radoju Zviceru koji je dobio prinovu, i da nisu pobegli u Panamu, već su se vratili u zemlju, znajući da su pod prismotrom.

printscreen/youtube/MediaBiro
Miliovje Katnić, smenjeni crnogorski tužilac za organizovani kriminal

- Mogli smo u Panamu da odemo, al nismo, u Srbiju smo se vratili. Evo, moram svima da kažem nije Radoje Zvicer ubijen. Evo baš mi ih je žao, rekao je optuženi vođa kriminalnog klana.

Potom se osvrnuo na dva ubistva koja su se ove godine dogodila u razmaku od mesec dana u Beogradu, objašnjavajući da je ubica jednog od njih, Luke Žižića, uhvaćen za samo nekoliko dana, aludirajući da je ovaj bivši vođa navijača Zvezde imao konekciju sa “škaljarcima”.

S druge strane, kako je rekao, ubica njemu bliskog Luke Perenčevića, do danas nije identifikovan i uhvaćen, niti se o tom slučaju bilo šta zna.

Printscreen/Facebook/milan banjica banjica cvetic
Luka Perenčević ubijen sa šest hitaca

Luka Žižić, uticajni navijač “Crvene Zvezde” je ubijen 28. aprila u svom kafiću “Ritual” Na novom Beogradu, a Stefan M uhapšen je sedam dana kasnije u rodnom Kraljevu, gde se krio u štek-stanu.

Kobnog dana ušao je obučen u radničko odelo u kafić Luke Žižića i u njega ispalio čak 11 hitaca. Međutim, prijatelji i brat ubijenog odmah su reagovali i pokušali da ga savladaju. Oni su mu strgli masku s lica, kačket, jednu rukavicu, čak i oduzeli pištolj. Iako je uspeo da se otrgne i pobegne električnim trotinetom, stvari koje su mu ostale na mestu zločina brzo su policiju dovele do njega.

Luka Perenčević (28), navijač FK Rad sa Banjice, ubijen je početkom maja ove godine na Banjici, kada je maskirani ubica ušao u bokserski klub i ispalio u njega šest hitaca iz pištolja naočigled tri druga.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike