Plaćenik sasuo sedam metaka u Zeku: Policija još traga za ubicama vlasnika Vile "Jelena" u Kragujevcu!

12.02.2022

07:00

0

Nikola Zečević izrešetan u centru Kragujevca, zločin snimile kamere, ali od ubica ni traga

Plaćenik sasuo sedam metaka u Zeku: Policija još traga za ubicama vlasnika Vile "Jelena" u Kragujevcu!
Nikola Zečević Zeka - Copyright Printscreen/Youtube/Rudar 7

Kragujevačka policija i dalje traga za plaćenim ubicom koji je 12. fwbruara prošle godine sasuo sedam metaka u Nikolu Zečevića (38), poznatijeg kao Zeka, vlasnika Vile "Jelena" u tom gradu. Prava mafijaška likvidacija odigrala se naočigled desetak prolaznika u centru grada u Glavnoj kragujevačkoj ulici. Uprkos činjenici da su ubicu snimile kamere ovo smaknuće još nije rasvetljeno. 

Prema kazivanju očevidaca, atentator je u večernjim satima Zečeviću prišao sa leđa i pucao u njega, "overio" ga i pobegao. Obdukcijom je kasnije utvrđeno da je metak u ispaljen u vrat žrtve po njega bio koban. Zečević je pogođen u grudi, vrat i stomak i po dolasku Hitne pomoći još je davao znake života, ali je zbog rane na vratu ubrzo podlegao povredama i to na putu do bolnice.

Snimak likvidacije pojavio se u medijima, a poseduje ga i policija. Te krvave noći ubica je došao iz pravca Ulice Tanaska Rajića, i skrenuo desno u Glavnu. Pucao je u žrtvu i pošto je "overio", kako se vidi na snimku, otrčao je Ulicom Slobodana Perovića.

Skrenuo je zatim novoizgrađenim prolazom pored zgrada koje vode do magistralnog puta ka Topoli. Popeo se uz stepenice u Rudničku ulicu gde ga je, kako je kasnije utvrđeno, čekao saučesnik ili saučesnici u automobilu. Nastavili su Ulicom kragujevačkog okrobra ka Muzeju i pobegli sa mesta zločina u pravcu Šumarica. 

Od tada im se gubi svaki trag. Kasnijom istragom utvrđeno je da je ubica imao pomagača, koji ga je posle zločina sačekao u sivom "audiju".

Venac i sveće

Zečević je sahranjen na Varoškom groblju, a na mestu gde je likvidiran ispred Vile "Jelena" u Glavnoj ulici, gde je živeo i izdavao apartmane, postavljen je i venac cveća. Na mestu ubistva neko je palio i sveće.

O motivima ove likvidacije mesecima se spekuliše u medijima, ali i u kragujevačkoj čaršiiji. Prave razloge zbog kojih je Zečević izrešetan niko ne zna.

Ko je Čiko iz JSO i kakva je njegova uloga?

Istraga ovog zločina došla je i do drugih šokantnih saznanja od kojih je najupečatljivije to da je policija u Vili "Jelena" dan posle zločina otkrila izvesnog Čika, za koga se ispostavilo da je pripadnik bivše Jedinice za specijalne operacije. Kako je provereno, Čiko je u JSO bio običan stražar, koji nije prošao obuku, ali koji je voleo da se predstavlja kao bivši pripadnik "crvenih beretki". On i ubijeni Zečević su mesecima viđani zajedno po gradskim kafićima.

Spekulisalo se da je reč o krvnoj osveti, jer je Zečević pre 12 godina ranio sina vlasnika menjačnice, zbog čega je bio u zatvoru. Drugi su, međutim, uvereni da je Zeka platio glavom, jer se upetljao u poslove sa drogom, o čemu je posle ovog zločina govorio i Vladimir Rebić, direktor policije.

Printscreen/Youtube/Rudar 7
 

U Kragujevcu se, takođe, pričalo i da je Zečevića neko već duže vreme ucenjivao oko poslova sa nekretninama. Navodno, Zeka je bio vlasnik nekretnina na popularnim lokacijama, koje nije želeo da proda, pa su oni koji su želeli da ih se dokopaju odlučili da ga likvidiraju. Pominje se i zelenašenje, trgovina oružejm, poslovi sa Albancima, dug prema jednom od ozloglašenih klanova iz Crne Gore…

Družio se sa Knezom

Ulje na vatru dodala je i činjenica da je policija u centru grada pronašla „štek“ sa oružjem, ekplozivom i drogom za koji se sumnja da je pripadao upravo likvidiranom Zečeviću.

Pominjalo se i da se Zečević u vreme pre nego što je ubijen intezivno družio sa Zoranom Kneževićem Knezom, vođom stare garde šumadijskog podzemlja. Knežević važi za vođu glavne kriminalne grupe u Kragujevcu, a njegovo ime pominje se i u nekadašnjoj Beloj knjizi MUP Srbije.

Printscreen/Youtube/Rudar 7
 

Označen je kao pripadnik kriminalne grupe čuvenog Borislava Petkovića zvanog Bugarin, koji je bio osumnjičen za ubistvo Ranka Rubežića. Kao član kriminalne grupe, kako je objavljeno u knjizi, Knežević organizuje i ostale saradnike u transportu i distribuciji heroina po uputstvima Petkovića. Pored dilovanja droge, grupa se bavi i otmicama.

Ubistvo Zečevića navodno je trebalo da se organizuje neposredno pre Nove godine, međutim atentatori su odustali jer se on tada nalazio u društvu deteta. Ova informacija nezvanično je pominjana u opsežnoj istrazi policije u potrazi za ubicom, koji još nije uhapšen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike