Luka Žižić predosetio smrt u "Ritualu": Bratu prebacio što je momka sa ulice pustio u toalet, posle čega je ubijen!

06.09.2022

11:28

0

Autor: 24sedam

Podignuta optužnica protiv Stefana V. (23) iz Kraljeva za ubstvo na Novom Beogradu

Luka Žižić predosetio smrt u "Ritualu": Bratu prebacio što je momka sa ulice pustio u toalet, posle čega je ubijen!
luka žižić(1) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Jovana Jovanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Stefana M. (23) iz Kraljeva zbog sumnje da je 28. aprila ove godine hicima iz pišolja koji je neovlašćeno nosio, ubio Luku Žižića  u kafiću “Ritual” na Novom Beogradu.

Stefanu M. se terti za teško ubistvo, a optužnicom je obuhvaćen i Jovan U. (22) koji se tereti za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Sumnja se da je Stefan M. 28. aprila oko 18:50 sati na podmukao način lišio života Luku Žižića koji je tom prilikom sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad.

Osumnjičeni je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao Lukinog brata, koji je bio u šanku, da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se u isti vratio nakon nepuna 2 minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Luka sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje 7 hitaca iz pištolja.

Facebook
Stefan M. optužen za ubistvo Žižića

Pogodio ga je u glavu i grudni koš, posle čega je uspeo da pobegne iz kafića, iako su na njega skočili Lukin brat i prijatelji za stolom. Uhapšen je 5. maja u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, gde mu je skrovište obezbedio drugooptuženi Jovan U, koji je uhapšen 13. maja.

Obojica osumnjičenih na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili su se ćutanjem.

Kako navodi "Telegraf.rs", iz iskaza svedoka saslušanih u istrazi proizlazi da je Luka Žižić odmah posumnjao u Stefana M. koji je ušao u lokal maskiran u radnika. Luka je najpre svog brata, koji je osumnjičenom dozvolio da koristi toalet, pitao zašto pušta ljude s ulice u toalet kafića, a potom je za stolom prijateljima rekao “da imam nekog dušmanina od ovoga bi zalegao”. Njegovi prijatleji su takođe komentarisali da im je taj mladić sumnjiv iz nekog razloga.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike