"Posebno smo brutalni bili prema Lazaru Vukićeviću": Svedok okrivljeni opisao šta su sve radili u kući strave u Ritopeku

29.11.2022

12:53

0

Na pitanje zamenika tužioca da li se u klanu pominjala fraza "nema tela, nema dela", Lalić je odgovorio potvrdno

"Posebno smo brutalni bili prema Lazaru Vukićeviću": Svedok okrivljeni opisao šta su sve radili u kući strave u Ritopeku
Srđan Lalić otkrio šta se dešavalo u kući u Ritopeku - Copyright Foto: 24sedam/Pink/Printscreen

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka koja se tereti za sedam ubistava i tom prilikom je svedok saradnik Srđan Lalić izneo svoje svedočenje.

Lalić je nakon niza iskaza o "Skaj" aplikaciji, odgovarao na pitanja tužioca i sudije u kojima je objasnio kakav je princip važio za uklanjanje dokaza nakon ubistava, kao i prema kome su bili najbrutalniji.

- U okviru prostorije, nalaze se metalne kuke na plafonu, a među njima je razvučen kanap na koji ide plastična folija, dok na donjem kraju ide deblja plastika. Kad se završi usitnjavanje svi ti najloni se stavljaju u džak, a onda se crevom ispira prvo ceo pod prostorije. Preko slivnika je Draganić uvek stavljao mrežicu, za slučaj da nešto od delova ostane tu, da ne ode dalje u odvod. Kada se ispere pod, posipa se sona kiselina ili varikina. Tu je velika vlaga, bude kao izmaglica, isparenja od kiseline nagrizaju i druge elemente. Delovi mašine se rasklapaju, a onda se potapaju u sonu kiselinu i tako se vrši i ukljanjanje DNK tragova. Potom se radi peskiranje. Kada se sve završi, tek se onda napušta prostorija.

Na pitanje zamenika tužioca da li se u klanu pominjala fraza "nema tela, nema dela", Lalić je odgovorio potvrdno.

- Pitao sam zašto se tela ubijaju i unišavaju ovako, kad ima i drugih lakših načina. Miljković mi je objasnio da je u tome poenta, da se na ovaj način telo trajno uništava, da ne može kasnije ni da se iskopa i da se na taj način uništavaju svi dokazi, objasnio je Lalić.

Lalić je naveo da su posebno bili brutalni prema Lazaru Vukićeviću, jer su mislili da je on upucao Miloša Budimira, a to su od njih tražili i Belivuk i Miljković preko "Skaja", jer su tada bili u Crnoj Gori.

MUP
 

- Belivuk je ranije imao i komunikaciju sa Vukićevićem. Veljko ga je pitao zbog čega ga špijunira, a Lazar mu je nešto otresito odgovorio.

Tokom mučenja Vukićevića, puštane su glasnovne poruke Belivuka i Miljkovića za njega:

- "Videćeš sad ko će pušiti k.... poželećeš da umreš" - bile su samo neke od poruka.

Lalić je rekao da je Lazara udarao kablom, a da su ga posle polivali crevom na desetak santimetara od usta i nosa, da ne može da diše, da mora da se bori, ali i da mu nije punjeno telo vodom.

- Krvario je iz glave, prsti su mu bili polomljeni, Budimir mu je čekićem zdrobio prste na šaci, a ja sam ga udarao kablom, priznao je Lalić.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike