"Slikali smo se pored žrtava da širimo strah kod škaljaraca": Lalić priznao da se sa Belivukom slikao pored izmučenog Veličkovića

29.11.2022

11:11

0

Na pitanje zašto su slikali i ostale žrtve, Lalić je rekao da je cilj bio zastrašivanje suprotnog klana i osujećivanje njihovih planova

"Slikali smo se pored žrtava da širimo strah kod škaljaraca": Lalić priznao da se sa Belivukom slikao pored izmučenog Veličkovića
Veljko Belivuk i Srđan Lalić - Copyright Printscreen/Pink

Danas je u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka koja se tereti za sedam ubistava i tom prilikom je svedok saradnik Srđan Lalić nastavio svoje svedočenje.

Nakon izlaganja, tužilac je započeo ispitivanje svedoka okrivljenog.

Tom prilikom je na pitanje zamenika da li se fotografisao sa žrtvom iz tajne prostorije, Lalić potvrdnuo odgovorio, kao i da da je pokojni Veličković tada još bio živ, a slikao ih je Miloš Budimir.

Lalić je takođe rekao da je hteo da fascinira Miljkovića, koji nije bio u prostoriji u tom trenutku.

Na pitanje zašto su slikali i ostale žrtve, Lalić je rekao da je cilj bio zastrašivanje suprotnog klana i osujećivanje njihovih planova.

- Fotografije su slate i bile su instrument širenja straha. To je došlo posle one situacije kada je stigla informacija da su škaljarci nešto slično tako uradili, pa da im se pokaže da možemo i brutalnije, dodao je Lalić.

Preko skaj aplikacije slali su suparničkom klanu slike izmučenih žrtava.

Srđan Lalić je, podsećanja radi, na današnjem suđenju ispričao da je skaj aplikacije, za koju je postao distributer, prodao svim članovima kavačkog klana ukjlučujući i Radoja Zvicera i Radoja Živkovića, kao i Miljkoviću i Belivuku.

Kako je naveo, bio je veoma ažuran i odgovoran, pa je dobio mogućnsot širenja mreže.
Plaćao je obaveze distributeru i u bitkoinima.

Na svom skaj računu od hapšenja je bio u pretplati blizu 70.000 evra.

Takođe, istakao je da je na prethodnom izlaganju propustio da se osvrne na otmicu Ilije Spasića.

- Što se tiče te otmice koja se dogodila u avgustu, a predhodilo je ubistvu Mitića, došao sam na stadion Partizana tog dana sa Milošem Budimirom, da proverimo video nadzor, jer smo imali informacije da nas opservira škaljarski klan. Bili su tu i ostali članovi klana, a bilo je i u bašti 20 ljudi sigurno. Videli smo vezanog Iliju Spasića, bio je sumnjiv, mlađi navijači su ga pretukli i neko vreme je držan tu na stadionu. Razgovarali smo Budimir i ja sa Spasićem, ja sam ga udario po nogama nekoliko puta, da vidim da li laže, a on je govorio da je plaćen 1.000 dinara da špijunira, a mi mu nismo verovali. Ne mogu sa sigurnošću da kažem da li se seksualno nasilje nad njime desilo. Posle sam otišao u kancelariju da vidim video nadzor. Rekli su mi da su mu stavili u vodu trećinu grama kokaina, dakle bio je po dejstvom droge. Kad sam odlazio dao sam mu 2.000 dinara.

Lalić je naveo da su preko otetog Mila Radulovića Kapetana kod Arene preuzeli 700.000 od škaljarskog klana i da je te pare prisvojio Radoje Živković, zbog čega je došlo do rasprave između njega i Miljkovića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike