Piperski i Kačarević spremni da kažu sve o "Vračarcima": Ponudili tužilaštvu da budu svedoci-okrivljeni!

14.11.2022

09:00

0

Autor: 24sedam

"Vračarci" se sumnjiče za tri ubistva i pet pokušaja likvidacija

Piperski i Kačarević spremni da kažu sve o "Vračarcima": Ponudili tužilaštvu da budu svedoci-okrivljeni!
Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images/MUP

Uroš Piperski (33) i Nikola Kačarević (36), uhapšeni pripadnici vračarskog kriminalnog klana, na čijem čelu je bio Nikola Džoni Vušović (32), preko svojih advokata su se Specijalnom tužilaštvu ponudili da budu svedoci okrivljeni.

Piperski, koji je bio Vušovićeva desna ruka, trebalo bi da obezbedi čvrste dokaze o planovima za atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On će rasvetliti i nekoliko nerešenih ubistava, među kojima je i likvidacija fitnes-trenera Jova Kecmana, piše Informer. Prema istim informacijama,  Piperski bi do detalja trebalo da ispriča ko je i kako ubio Aleksandra Halabrina (26), Dragana Ristića (61), zvanog Čađo, i Aleksandra Šarca.

MUP
 

Fitnes-trener Jovo Kecman nestao je 24. septembra 2020. godine u Malom Mokrom Lugu. Porodici je rekao da će ga drug odvesti do tog naselja, gde mu se izgubio svaki trag. Kod sebe je imao oko 17.000 evra, a ocu koji mu je deo novca pozajmio, rekao je da mu je novac potreban da bi "rešio lične probleme".

S druge strane, prema istim informacijama, Kačarević će tužilaštvu ispričati ko mu je naredio da "namesti" ubistvo Aleksandra Šarca u tržnom centru, ali i još nekoliko pokušaja likvidacija u Beogradu.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Podsetimo, svedok okrivljeni Srđan Lalić je na suđenju Belivuku i pripadnicima njegovog klana Kačarevića označio kao osobu koja je 17. oktobra 2020. "namestila" ubistvo Aleksandra Šarca u tržnom centru "Ušće".

- Kačarević je već u policiji rekao da je spreman na saradnju, da ima određena saznanja o likvidaciji Šarca, kao i da je upoznat sa detaljima još nekih pokušaja likvidacija u Beogradu - naveo je izvor iz istrage.

Uroš Piperski, koji je uhapšen u Portugalu, među prvima je preko advokata poslao poruku Specijalnom tužilaštvu da je spreman da ispriča sve o zločinima "vračaraca".

Ptrintscreen/MUP
 

- Piperski će biti veoma dragocen svedok jer je bio desna ruka Nikole Vušovića, zvanog Ludi Džoni. Vođa "vračaraca" ga je odredio da odrađuje sve poslove oko logistike, što je podrazumevalo organizaciju i planiranje ubistava i atentata. Piperski je nabavljao oružje ubicama, obezbeđivao im štek stanove i isplaćivao ih nakon obavljenog posla. Vušović je, osim sa Piperskim, u klanu još komunicirao i sa Lukom Cerovićem i samo je njima prenosio naloge od Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana.- rekao je izvor iz istrage pomenutog lista. 

Sumnjiče se za tri ubistva i pet pokušaja

TOK sprovodi istragu zbog osnovane sumnje da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Nikola Vušović zvani Džoni i Uroš Piperski, u periodu od početka 2019. do 11. novembra 2022. godine iz koristoljublja i drugih niskih pobuda na podmukao način likvidirali Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića, i pokušali da ubiju Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.  

Specijalno tužilaštvo juče je saslušalo 16 uhapšenih pripadnika grupe "Vračarci", nakon toga sud im je odredio jednomesečni pritvor, a za još 16 pripadnika koji su u bekstvu, među kojima je i Nikola Vušović, raspisana je poternica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike