Specijalci "prečešljali" Kotor i uhapsili četiri Zvicerova vojnika: Po njegovom naređenju planirali ubistvo "škaljarca"!

24.10.2022

22:15

0

Zvicer i Vujotić su tokom 2020. godine formirali kriminalnu organizaciju, uz primenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline članova

Specijalci "prečešljali" Kotor i uhapsili četiri Zvicerova vojnika: Po njegovom naređenju planirali ubistvo "škaljarca"!
Radoje Zvicer - Copyright Foto: Youtube/Ukrajinska policija

Danas su službenici crnogorskog Sektora za borbu protiv kriminala – Odseka za suzbijanje teških krivičnih dela u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, a sprovodeći aktivnosti na otkrivanju, rasvetljavanju i dokazivanju teških krivičnih dela koja se dovode u vezu sa delovanjem organizovanih kriminalnih grupa, podneli Specijalnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv devet osoba.

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i jedan od njegovih najbližih saradnika Milan Vujotić terete se za stvaranje kriminalne organizacije. Zvicer je u bekstvu, nedavno se bila čak pojavila lažna informacija da je ubijen u Panami, dok je Vujotić nedavno uhapšen u Istanbulu pod sumnjom da je učestvovao u organizaciji ubistva vođe škaljaraca Jovana Vukotića.

-

Turska policija
Milan Vujotić bliski je saradnik odbeglog Radoja Zvicera

Radoje Zvicer (40) i Milan Vujotić (40) se terete za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja, dok se M. K. (38), M. J. (34), M. Č. (57), V. V. (57). I. B. (58), D. R. (43), S. J. (39) na teret stavlja krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, navedeno je u saopštenju.

U današnjoj koordiniranoj aktivnosti slobode su lišeni M. Č, D. R, M. K. i M. J, dok se I. B. i V. V. nalaze u Upravi za izvršenje krivčnih sankcija, zbog drugih prethodno počinjenih krivičnih dela.

- R. Z. i S. J. se nalaze u bekstvu i za njima su raspisane međunarodne poternice, dok se Vujotić nalazi se Republici Turskoj, a on je lišen slobode zbog učešća u izvršenju drugog krivičnog dela. U policijskim evidencijama sva procesuirana lica evidentirana su kao pripadnici jedne organizovane krimalne grupe ili njima bliska lica, ističu iz Uprave policije.

Kako se osnovano sumnja, Zvicer i Vujotić su tokom 2020. godine formirali kriminalnu organizaciju, koja je za cilj imala vršenje teških krivičnih dela, radi sticanja nezakonite dobiti i moć, pri čemu je delovanje kriminalne organizacije planirano na neodređeno vreme uz primenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline članova.

Između ostalog, sumnja se, da su Zvicer i Vujotić naručili ubistvo Kotoranina Jovana Jovanovića, za koga se veruje da je blizak škaljarskom klanu, ali je ova likvidacija sprečila policija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike