Velja i Sale Mutavi počeli kao obezbeđenje vođi Alkatraza: Čuveni snimak sa tribine posle koga su nastali Janjičari, pa surovi klan! (VIDEO)

16.10.2022

07:15

1

Sve se menja posle ubistva Tatona...

Velja i Sale Mutavi počeli kao obezbeđenje vođi Alkatraza: Čuveni snimak sa tribine posle koga su nastali Janjičari, pa surovi klan! (VIDEO)
aleksandar-stankovic-sale-mutavi1 velja nevolja - Copyright Printscreen/Mup

Veljko Belivuk kojem se sudi za sedam surovih ubistava, kao i Aleksandar Stanković poznat pod nadimkom Sale Mutavi koji je ubijen u mafijaškoj likvidaciji 2016. godine, na južnoj tribini su, pre nego što su postali vođe, bili poznati kao obezbeđenje vođe navijačke frakcije Grobara - Alkatrazi.

Mnogo pre nego što su se Stanković i Belivuk pojavili, Nikola Dedović Džoni je vodio pomenutu frakciju koja je bila u sukobu sa drugom frakcijom navijača Partizana, Zabranjenima čiji je vođa tada bio Alek Kostić Kubi, ubijen 2016. godine u Železniku.

Dedović je tada, bio u grupi sa navijačima koji su kasnije postali jedni od najvećih neprijatelja Veljka Belivuka. Sa Dedovićem su u ekipi bili Miloš Radisavljević Kimi, Ljubomir Marković Kića i Rade Petrović. Oni su, što je uvek bila prednost ove frakcije, imali zaštitu pojedinaca iz policije i predstavljali nedodirljive. 

Međutim, izvor 24sedam otkriva da je njihova nedodirljivost trajala do ubistva francuskog državljanina Brisa Tatona, navijača fudbalskog kluba Tuluz, u kojem je učestvovalo više navijača Partizana među kojima su pripadnici i jedne i druge frakcije. Tada prestaje zaštita Alkatraza od strane policije, leđa su čuvana samo pojedincima, a Nikola Dedović morao je da se zaštiti od Zabranjenih i za to je angažovao Belivuka i Stankovića.

Odlazak na južnu tribinu dopao se dvojici prijatelja, a tako su shvatili i da Dedović preko kluba Partizan i uprave zarađuje novac na drugi način i da čar navijanja nije samo u njemu samom. Oni već te 2013. godine, kada je nastao čuveni snimak njihovog ulaska u halu Pionir na košarkašku utakmicu Partizana, pokreću sopstvene biznise i Dedovića gotovo u potpunosti eliminišu sa tribine.

Za samo nekoliko meseci, 2014. godine Stanković i Belivuk osnivaju frakciju Janjičari kojoj se kasnije pridružuje zloglasna ekipa, a poznata imena među navijačima i lica na snimcima su Milovan Tadić i Velibor Srećković za koje se sumnja da su učestvovali u ubistvu Slobodana Vukića u klubu "Tilt" 2015. godine.

Zanimljivo je da su Velja i Sale 2014. godine pokušali da ujedine sve Grobare i da su vođe frakcije organizovale pomirenje ispred Hrama Svetog Save, a jedan od najistaknutijih tada je bio Rade Petrović. U pitanju je navijač koji je bio blizak Belivuku i Stankoviću, ali godinama kasnije Veljko Belivuk i njegov najbliži saradnik Marko Miljković snimaju video klip sa Petrovićem koji više ne odiše prijateljskim odnosima. 

Od 2014. godine pa na dalje, počinje saradnja Belivuka i Stankovića sa pripadnicima kotorskog klana "kavčani" i već tada, od pripadnika Janjičara, ali i drugih frakcija, polako nastaje zloglasni Belivukov klan.

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i još 28 pripadnika njihove kriminalne grupe 4. februara prošle godine i terete se za sedam surovih ubistava, otmice, silovanja, trgovinu drogom i oružjem. Kako se sumnja, prema optužbama bivših čelnika MUP-a Srbije, Veljko Belivuk odgovoran je i za ubisto jednog od vođa Alkatraza, Ljubomira Kiće Markovića.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike