Javnost ovo nije znala o najistaknutijem "kavčaninu": Kašćelan ostao delom invalid dok je bežao od policije na Kosovu!

07.10.2022

19:00

0

U kamionu švercovao cigarete

Javnost ovo nije znala o najistaknutijem "kavčaninu": Kašćelan ostao delom invalid dok je bežao od policije na Kosovu!
Copyright Slobodan Kašćelan in4s.net

Javnosti u regionu, na osnovu operativnih saznanja crnogorske policije, dobro je poznato ime jednog od najistaknutijih članova "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana, kao i njegova umešanost u kriminalne poslove - od šverca cigareta do enormnih količina kokaina. Međutim, malo je poznato da je Kašćelan, dok je još bio na početku svoje kriminalne karijere, imao nesreću posle koje je delom ostao invalid.

Kako saznaje 24sedam, jedan od glavnih uzdanika Radoja Zvicera je prilikom šverca cigareta iz Crne Gore na Kosovo i Metohiju imao nezgodu iz koje je jedva izvukao živu glavu.

Kašćelan je, još devedesetih godina, dok je najaktuelnija kriminalna radnja među u susednoj Crnoj Gori bila ilegalna prodaja cigareta, kamionom došao na KiM da preda robu. Međutim, naišao je na zasedu koju mu je postavila policija. Opkolile su ga patrole, tako da kamionom više nije mogao nigde.

Shvativši da je opkoljen i da ne može dalje, Kašćelan je krenuo da beži ali je upao u vojnu bazu, gde su bili postavljeni i tenkovi. U akciji da sačuva svoju slobodu, Kašćelan je pao sa visine od šest metara i u bolnici završio sa brojnim povredama. Međutim, trajna mu je ostala samo povreda ruke, iako su prognoze bile mnogo gore.

Prema saznanjima našeg portala, on je tada ostao delom invalid i jednu ruku ne može da pomera uopšte.

Ovaj Kotoranin, prema operativnim podacima policije važi za jednog od vođa kavačkog kriminalnog klana i od devedestih godina mu se ovakav peh nije ponovio. Međutim, prema dokazima Specijalnog državnog tužilaštva u Crnoj Gori on je samo jedan od članova te kriminalne organizacije koji je, kao i ostali iz grupe, izvršavao zadatke koje bi mu poverio Radoje Zvicer.

Vođe kavčana Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer/MUP/Printscreen
 

U spisima SDT-a tako piše da je Kašćelan postao član Zvicerove organizacije tek tokom druge polovine 2020. godine, kada je ta grupa formirana na teritoriji Crne Gore, Južne Amerike, Afrike, Evrope, Azije i Australije, s ciljem međunarodnog šverca velikih količina droge, ubistava i drugih teških krivičnih dela.

Takođe, Specijalno državno tužilaštvo donelo je nedavno naredbu kojom je blokirana Slobodana Kašćelana. Blokrano je desetak stanova i kuća, ali i zemlja koju poseduje u Budvi, Tivtu, Kotoru i Cetinju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike