Zvicer u poslednjem trenutku napustio Tursku: "Kavčani" od Istanbula napravili Kotor, šverc cvetao, ubistva nastavljena po spisku!

01.10.2022

18:45

1

Samo dva scenarija moguća su kada je u pitanju misteriozno i navodno ubistvo vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera u Panami

Zvicer u poslednjem trenutku napustio Tursku: "Kavčani" od Istanbula napravili Kotor, šverc cvetao, ubistva nastavljena po spisku!
Radoje Zvicer Istanbul - Copyright Pixabay MUP Turska policija

Nema zvaničnih saznanja o tome da li je Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana" ubijen u Panami, ali licitacije na njegovu glavu ne prestaju od kako se vest pojavila, i to na društvenim mrežama. Zvicer je, svakako, u poslednjem trenutku uspeo da se spase i iz Turske u kojoj je boravio pobegne u Panamu. Međutim, Istanbul je dugo bio utočište kotorskih klanova, svi biznisi tamo su obavljani isto kao u Crnoj Gori, ali ni tamo "kavčani" i "škaljarci" nisu mogli zajedno.

Rat klanova svakako je nastavljen na teritoriji regiona, ali sam vrh obe organizovane kriminalne grupe bio je stacioniran u Istanbulu i prva žrtva je bio vođa "škaljarskog klana" Jovan Vukotić, koji je ubijen 8. septembra. Od tog dana, sve je krenulo nizbrdo i za "kavčane".

Samo nekoliko dana kasnije uhapšena su tri visokopozicionirana pripadnika "kavčana" - Zvicerov rođak Radoje Živković, Nikšićanin Zdravko Perunović i Milan Vujotić koji je uglavnom predvodio "kavačke ogranke" u inostranstu koji su se bavili ispostavom velikih količina kokaina, kao što je to bilo u Sloveniji. A na Zvicerovu glavu još se licitira.

Pretpostavlja se i da su u Turskoj oni bili ti kojima se kokain dostavljao, a da su otpremali heroin, čija ruta ide preko Turske u Evropu. Istanbul je tako zamenio Kotor još početkom 2020. godine u periodu oko hapšenja klana Veljka Belivuka u Beogradu u februaru te godine. Od tada i zvanično postoji "kavački klan" u Istanbulu. 

Kotorani su i ranije odlazili u Tursku i tamo tražili utočište, a po ubijenog vođu "škaljaraca" Istanbul je bio koban  prvi put kad je uhapšen i drugi put kad je likvidiran naočigled svoje trudne supruge i ćerke. "Kavački" vođa izbegao je i jedno u drugo u gradu na dva kontinenta, ali još je pitanje da li je to uspeo i u Panami.

U Tuskoj likvidirana i dva agenta DEA

Prema operativnim podacima stranih službi, svetska policija godinama traga za holandskim narko- bosom Josom Lajdekersom (30) koji "vlada" narko-kartelima u Turskoj, a kojem je jedanod glavnih ljudi od poverenja Radoje Zvicer. Sumnja se da njegov opasni kartel stoji iza ubistva agenta DEA za čiju se otmicu i ubistvo proverava i umešanost Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

24sedam/Goran Sivački/MUP
Belivuk i Zvicer

Ubijeni agent DEA bio je na zadatku i potpuno se infiltrirao u radnje i poslove opasnih kartela, ali je ipak likvidiran. Nalogodavcu njegovog ubistva nisu ni znali da je on agent na zadatku, tek nakon istrage ubistva ta ingormacija je postala javna. 

Sumnja se da su u Istanbulu čak oteli drugog agenta DEA, ženu o čijoj se sudbini već duže vreme ništa ne zna. U pitanju je službenica koja se aktivno borila protiv švercera droge nakon što je njen brat, pomenuti agent DEA, najpre otet, a potom brutalno ubijen. 

Upozorenje za Zvicera ili kraj "kavčana"?

Samo dva scenarija moguća su kada je u pitanju misteriozno i navodno ubistvo vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera u Panami. 

Jedan je da je u javnost puštena dezinformacija o njegovoj likvidaciji kako bi ga pojedinci iz službi upozorili da je lokacija na kojoj je krije otkrivena i da mora da je menja, a druga je da je pucnjava u državi Centralne Amerike zaista označila kraj "kavačkog klana" i obezglavila ga.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike