Ko su krvnici "škaljarskog šefa", Jovana Vukotića? Zvicerov rođak i ortak Slobodana Kašćelana - organizovali, finansirali, otimali i ubijali

21.09.2022

20:21

0

Nemilosrna demonstacija moći "kavčana"

Ko su krvnici "škaljarskog šefa", Jovana Vukotića? Zvicerov rođak i ortak Slobodana Kašćelana - organizovali, finansirali, otimali i ubijali
zvicer vukotic senke - Copyright Printscreen/Pixabay /Mup

U velikoj akciji turske policije večeras je zbog ubistva vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića uhapšeno 12 osoba, a među njima su rođak vođe suprotstavljenog "kavačkog klana" Radoja Zvicera i dobar prijatelj Slobodana Kašćelana, Radoje Živković Žuti i Zdravko Perunović.

Pre velikog hapšenja, operativna saznanja istražnih organa i ranije su potvrdila da Zvicer i Živković stoje iza gotovo svih poslednjih likvidacija ljudi koji se povezuju sa "škaljarcima".

Tako se obojica, sa Slobodanom Kašćelanom i još nekim osobama, sumnjiče i za smrt Barana Adisa Spahića i Damira Hodžića, Mileta Radulovića Kapetana, ali i za masakr u restoranu u Atini kada su likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović.

Radoje Živković (36) rodom je iz Nikšića, koji je trenutno u bekstvu, a direktno je umešan u ubistvo Baranina Alana Kožara i Damira Hadžića na grčkom ostrvu Krfu 2020. godine.

On je u medijima označavan i kao Zvicerom logističar i finansijer ubistava.

Pored Živkovića, uhapšen je i  drugi Nikšićanin, Zdravko Perunović koji je odavno označen kao deo ove kriminalne grupe, "kavačkog klana".

 On se sumnjiči da je zajedno sa pripadnicima Kašćelanove kriminalne organizacije prvog dana avgusta 2020. godine oteo Nikolu Stanišiča, a zatim ga mučio kako bi im otkrio štekove oružja škaljarskog kriminalnog klana.

MUP/Printscreen
Zvicer i Kašćelan

U noći između 2. i 3. avgusta pustili su ga da se pomoli, pa ispalili više projektila iz vatrenog oružja u njega.

Osim Perunovića, članstvo u Kašćelanovoj grupi, kako piše u optužnici, su prihvatili Zvicer, Milan Vujotić, Krsto Maroš, Vladimir Vučković, Miloš Radonjić, Zoran Kažić, Darko Prelević, Srđa Jurišević, Dragan Škuri Knežević, Milan Škuri Knežević, Aleksandar Dragićević i Radoje Žuti Živković.

Podsetimo, Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra u elitnom delu Istanbula, kada su u njega dvojica muškaraca sa motora ipalili četiri hica. Likvidiran je pred trudnom ženom Mašom Mišić i njehovim detetom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike