Čekala se još samo glava vođe “škaljaraca”: Da li je Vukotićevim ubistvom razbijen nekada moćni klan? (FOTO/VIDEO)

08.09.2022

19:48

0

Večeras se desilo i ono najznačajnije ubistvo u ratu dva klana - Jovica Vukotić, vođa "škaljarskog klana" likvidiran je u Turskoj

Čekala se još samo glava vođe “škaljaraca”:  Da li je Vukotićevim ubistvom razbijen nekada moćni klan? (FOTO/VIDEO)
Jovica Vukotić ubijen u Istambulu - Copyright MUP

Nakon višegodišnjeg nemilosrdnog rata dva crnogorska klana, u kome je stradalo znatno više pripadnika “škaljarskog” klana, mnogi se pitaju kako su, i da li su opstali do sada, jer ih suparnički “kavački klan” iza svakog ćoška vreba i ne propušta nijednu priliku za spektakularnu likvidaciju.

Večeras se desilo i ono najznačajnije ubistvo u ratu dva klana - Jovica Vukotić, vođa "škaljarskog klana" likvidiran je u Turskoj.

Čekalo se još samo glava vođe “škaljarca”: Suparnici ih ubijaju gde stignu! Odbegli Zvicer naredio da Vukotića raznesu dronom u zatvoru!

Krajem avgusta na hrvatskom ostrvu Pag, kada je, osumnjičeni Duško Tanasković (28) iz Kragujevca ubio “škaljarca” Gorana Vlaovića, koji je sa devojkom došao na odmor. Ubijen je nakon noćnog provoda, jednim hicem s leđa, u vrat.

Samo dva meseca ranije, ispred zidina Starog grada u Budvi ubijen je istaknuti član “škaljarskog klana” Milić Minja Šaković, koji je pre toga tri puta izbegao smrt.  Osumnjičeni Tanasković, koji je ubrzo nakon ubistva Vlaovića uhapšen, na poternici je crnogorske policije upravo zbog učešća u ubistvu Šakovića.

U vreme dok je Veljko Belivuk, kao ispostava “kavčana” u Beogradu, sa svojom monstruoznom kriminalnom grupom bio na slobodi, ubijen je veliki broj pripadnika “škaljarskog klana”, kome je gotovo smrtonosni udarac zadat kad su im u Grčkoj likvidarana četvorica istaknutih članova.

Prvo su u Atini januara 2020. godine ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović, u restoranu, pred svojom decom i suprugama.

Nekoliko meseci kasnije na Krfu su ubijeni Damir Hadžić i Alan Kožar (43), a u obe likvidacije, prema onome što je do sada istraženo, učestvovali su Belivukovi kriminalci, po nalogu vođe “kavčana” Radoja Zvicera.

Za šest krvavih godina ovog rata “kavčanima” je prioritet bio da ubiju vođu “škaljaraca” Jovicu Vukotića, a zatim i njegovog brata Igora. I pored brojnih pokušaja do večeras to im nije uspelo, ali su obojicu “ranili” kada su im ubili oca.

Vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer naredio je saradnicima početkom 2020. da vođu "škaljaraca" Jovicu Vukotića ubiju snajperom ili dronovima dok se ovaj nalazio u pritvoru u Spužu, piše u dokumentu crnogorskog Specijalnog tužilaštva.

Prvobitni plan je bio da se Vukotić likvidira snajperom u njegovoj ćeliji, a ako to ne bi uspelo, da se napadne dronovima s eksplozivom u zatvorskom krugu tokom šetnje! Srećom po Vukotića, nijedan od ovih planova nije sproveden u delo.

Ovi šokantni planovi za egzekuciju otkriveni su u prepiskama sa šifrovane Skaj aplikacije koje je Zvicer vodio sa bliskim saradnikom Milanom Vujotićem i ostalim pripadnicima "kavčana".

Vukotić je u to vreme, početkom 2020, bio u pritvoru u Spužu, pod sumnjom da je 6. marta 2019. pucao na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, i pripadnike "kavačkog klana" Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Vukotić je stigao u Spuž početkom februara 2020, nakon što je izručen iz Srbije, gde je bio uhapšen zbog falsifikovanog pasoša.

 Zvicer i Vujotić su naredili trojici saradnika, koji su bili na slobodi, da se približe zidinama zatvora kod odvodnog kanala. Njihov zadatak je bio da sa te pozicije osmatraju ćeliju u kojoj se nalazio Vukotić i da, ukoliko se pojavi na prozoru, pucaju na njega iz snajpera koji je prethodno nabavio Vujotić. Zadatak ostalih osumnjičenih bio je pružanje logističke podrške.

Iz međusobne komunikacije pripadnika ovog klana vidi se da je postojao i rezervni plan za ubistvo Vukotića.

- "Plan B" je podrazumevao da zatvorski čuvar Vladan Lučić zaključa kapiju dvorišta za šetnju unutar zatvora, i to u trenutku dok se tamo nalazi Vukotić. Tada bi ga "kavčani" napali dronovima na koje bi bile prikačene eksplozivne naprave - navodi se u dokumentu crnogorskog tužilaštva.

Početkom decembra 2019. Sprečeno je trovanje cijanidom Jovice Vukotića u beogradskom CZ-u, dok je čekao izručenje u Crnu Goru.

Nakon brojnih preživelih pokušaja likvidacije Vukotić je večeras oko 20h ubijen u Turskoj, ostaje da se vidi da li će obezglavljeni škaljarski klan opstati ili nestati sa kriminalne scene u regionu i svetu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike