Likvidiran vođa "škaljaraca": Jovica Vukotić ubijen u Turskoj!

08.09.2022

18:51

0

Bio je u bekstvu, a crnogorski pravosudni organi za njim su pre godinu raspisali poternicu

Likvidiran vođa "škaljaraca": Jovica Vukotić ubijen u Turskoj!
Jovica Vukotić - Copyright Foto: MUP

Jovica Vukotić, vođa "škaljarskog klana" ubijen je u Turskoj.

Kotoranin Jovan Vukotić u tajnim policijskim spisima označen je kao apsolutni vođa "škaljarskog" kriminalnog klana. On je bio u bekstvu, a crnogorski pravosudni organi za njim su pre godinu raspisali poternicu.

Njegove ime godinama unazad nalazi se na stupcima crne hronike, a pripadnici suprotstavljenog kavačkog klana pokušali su da ga ubiju nekoliko puta.

Specijalno državno tužilaštvo  Crne Gore (SDT) optužilo ga je da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije “naručio” je preko kriptovane Sky ECC aplikacije.

Istražitelji podsećaju da počeci škaljarskog klana sežu u 2008. godinu, te da su do kraja 2014. godine kao jedinstvena krimi-ekipa delovali  sa grupom  “Kavači”, koja je od nakon toga suprotstavljena škaljarcima.

Međuresorski tim koji je radio na prikupljanju podataka o kriminalu koji je pretnja po bezbednost Crne Gore, zabeležio je da Vukotić apsolutno vođstvo nad tom organizovanom kriminalnom grupom preuzeo nakon ubistva njegovog kuma Igora Dedovića u Atini 19. januara 2020. godine. 

Foto: MUP
 

 

Operativci su evidentirali da škaljarci blisko sarađuju sa pet organizovanih kriminalnih grupa iz Crne Gore i regiona, odnosno, sa klanovima čije su vođe Luka Bojović, Filip Korać, Saša Boreta, Jovo Đurović i Milan Vujović.

U spisima je evidentirano više od 200 članova klana, a na tom spisku našlo se i na desetine žena - mahom supruge, kćerke, majke, sestre, devojke, kume, prijateljice, rođake...muških članova organizovane kriminalne grupe “Škaljari”.

Evidentirano je da je njihov glavni biznis šverc kokaina, a precizno je skicirana hijerarhijska podela unutar klana, njihova finansijska moć, koruptivna mreža, kriminalni poslovi.

Članovi i saradnici organizovane kriminalne grupe “Škaljari” prema tvrdnjama operativaca kokain švercuju na teritoriji Belgije, Švedske, Holandije, Španije i Italije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike